Bornova’da ağaç sahiplendirme

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Bornova Belediyesi, Bornova’ya nefes olacak ağaç fidanlarını da sahiplendiriyor.

31 Ocak 2023 - 10:58

Özellikle boş arazilerde yapılan çalışmalarda Bornovalılar belediyenin kendileri için getirdiği ağaçlara isimlerini yazarak dikimini gerçekleştiriyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Evka 4 Mahallesinde yapılan fidan dikiminde Bornovalılar ile bir araya geldi. Kendi adına da zeytin fidanı diken Başkan İduğ, “ Bugün burada diktiğimiz fidanlar büyüyecek ve Cumhuriyetimiz gibi yüzyıllar boyu yaşayacak. Bizimde görevimiz halkımızla beraber onları yaşatmak ve korumaktır’’ dedi.

Evka 4 Mahallesi’nde yapılan çalışma kapsamında ilk olarak semtin sakinlerine anket çalışması uygulandı. Bornova Belediyesi İletişim Merkezi ekipleri kapı kapı gezerek vatandaşların görüşlerini aldı. Evlerinin yakınında bulunan boş alanlara zeytin, badem, akasya ve çam gibi ağaçlardan hangilerinin dikilmesini istediklerini sordu. Seçtikleri ağaçları dikiminden bakımına sahiplenmek isteyenleri belirledi.

200’e yakın zeytin toprakla buluştu

200’e yakın zeytin fidanın  toprakla buluştuğu etkinliğe katılan Başkan Mustafa İduğ, “Zeytin ağaçları 1300-1400 yıl yaşayan ağaçlardır. Bu gün burada Bornovalılar ile birlikte 200’e yakın fidan diktik. Bu fidanların sahipleri yine vatandaşlarımız. Dikimini yaptıkları gibi bakımını da kendileri yapacaklar. Bizden sonra da gençlerimiz ve çocuklarımız bu ağaçları devralacak. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımıza daha yeşil bir Bornova bırakmak. Bu anlamda yeni yeşil alanları ilçemize  kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”dedi.

Muhtardan teşekkür

Mahallesi adına Başkan İduğ’a teşekkür eden Evka 4 Mahalle Muhtarı Süleyman Ferah, “Belediyemiz tarafından Mahallemize bir çok çalışma yapılıyor. 2023 yılının ilk çalışması da fidan dikimi oldu. Belediyemiz bu yıl içinde mahallemizde düğün salonu, taziye evi ve çocuk aktivite merkezi gibi projeleri de hayata geçirecek”diye konuştu.

Bu haber 183 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()