Bornova Belediyesi’nden Park Rekoru

İlçedeki park sayısı yılsonun da 515’e çıkacak, 2018’de de 15 yeni park daha yapılacak

30 Ekim 2017 - 10:19

Bornova Belediyesi son 3.5 yılda 22 yeni park yaparken 102 parkı da kısmen veya tamamen yeniledi. 2018 yılı için ise hizmet çıtası daha yükseldi. Gelecek yıl 15 yeni park yapılacak mevcut 50 parkı da baştan aşağı yenileyecek. Bornova Belediyesi’nin park ve yeşil alan sayısı 515’ten 530’a çıkacak. Yapılan çalışmalarla Bornova’da yeşil alan miktarı Toplam yeşil alan miktarı da 1 milyon 815 bin metrekareye ulaştı.

Bornova Belediyesi yaptığı yeni parklar ve ağaçlandırma çalışmalarıyla daha yeşil bir Bornova hedefini gerçekleştiriyor. Çocukların özgürce koşup oynayabilmesi, başta kadın ve yaş almış büyüklerimiz olmak üzere tüm vatandaşların nefes alıp, güzel zaman geçirebilmesi için yeşil alan sayısı artırılıyor. Mevcut parklar yenileniyor, yeni parklar hizmete açılıyor.

2014 yılından bu güne kadar 102 park kısmen veya tamamen yenilenirken, 22 yeni park ve 21 ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Bu yapılan çalışmalarla Bornova’daki park ve yeşil alanların toplamı 1 milyon 814 bin 48 metrekareye ulaştı.

Bornova Belediyesi 2018 yılında park ve yeşil alan konusunda çıtayı daha da yükseltiyor. Bir yandan 15 yeni park yapılırken bir yandan da 50 park baştan aşağı yenilenecek. Şu anda 511 olan park ve yeşil alan sayısı 2017 yılı sonuna kadar 515’e çıkacak. 2018’de yapılacak 15 yeni parkla bu sayı 530 olacak. 15 yeni parkla Bornova, 30 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. Mevcut 1 milyon 815 bin metrekare yeşil alan 1 milyon 845 bine çıkacak. Bornova Belediyesi, 2018 yılında yeni ağaçlandırma alanları yapılmasını da hedefliyor.

50 park yenilenecek

Bornova Belediyesi, 50 mevcut parkta revizyon ve tadilat yapacak, oyuncak ve spor aletlerini yenileyecek. Oturma grupları, çöp kutusu, piknik masalarının yenilenmesi, bozulan zeminlerin onarımı çalışmaları yapılacak. Bornova Belediyesi’ne ait tüm park, yeşil alan ve ağaçlandırma alanlarının bakım ve onarımı eksiksiz yapılmaya devam edecek.

İlçe genelinde yaşam standartlarını yükseltme hedefiyle proje ve hizmetlere aralıksız devam ettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Mevcut parkların zemin yenilemesinden, banklarına, oyuncaklarından spor aletlerine herşeyini düzenli olarak yeniliyoruz. Parklar, hem çocuklar hem de büyükler için nefes alacakları mekanlar. Bu bilinçle parklarımızı daha da güzelleştirmeye ve yenilerini eklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber 1396 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()