Bornova Belediyesi'nde OHAL Kanunları

Bornova Belediyesi, çalışanlarının sosyal medya hesaplarını takibe alması büyük tepki çekti.

12 Mart 2018 - 14:56

Bornova Belediyesi, aynı zamanda Şehir Plancıları Odası şube başkanı da olan personeli Özlem Şenyol Kocaer hakkında, sosyal medyada paylaştığı bir eleştiri nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Belediye birkaç gün sonra başka bir memur hakkında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği gerekçesiyle disiplin süreci başlattı. Tüm Bel-Sen, belediyenin sosyal medya avcılığına başlamasının bir "ayak oyunu" olduğunu, asıl amacın Özlem Şenyol Kocaer'e uygulanan mobbingi meşrulaştırma hamlesi olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Bornova Belediyesi'nde kentsel tasarım uzmanı olarak çalışan ve aynı zamanda Şehir Plancıları Odası şube başkanı da olan Özlem Şenyol Kocaer'in "Kültürpark'a Dokunma" kampanyası sırasında aktif rol alması ve oda başkanı sıfatıyla kimi açıklamalar yapması nedeniyle 2016'da görev yeri değiştirilmişti.

Bornova Belediyesinin tavrı sonraki zamanlarda da devam etti. Özlem Şenyol Kocaer'e yönelik mobbing 2017 boyunca da sürdü. Geçen ay İzmir'e Sahip Çık Platformu'nun kuruluş bildirgesini okuyan Özlem Şenyol Kocaer, geçen hafta yeni bir soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bornova Belediyesi bu kez de, belediye ile sendika arasında imzalanan sözleşmenin bir maddesini sosyal medyada eleştirdiği gerekçesiyle Özlem Şenyol Koacer hakkında soruşturma başlattı.

 

BELEDİYENİN, SORUŞTURMALARA MEŞRUİYET KAZANDIRMA KURNAZLIĞI!

Bu haberlerin soL'da ve diğer haber sitelerinde yayımlanması üzerine Bornova Belediyesi, bu kez de mali hizmetler müdürlüğünde memur olarak çalışan Ahmet Demirel hakkında, "Kılıçdaroğlu'na sosyal medyada hakaret ettiği" iddiasıyla disiplin süreci başlattı. Bornova Belediyesinin, bu hareketiyle, "Özlem Şenyol Kocaer'e yönelik mobbing ve soruşturmaya meşruiyet kazandırma hamlesinde bulunduğu" öne sürüldü.

 

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir şubesinden yapılan açıklamada, Bornova Belediyesinin Özlem Şenyol Kocaer'e uygulanan yıldırma, mobbing ve soruşturmaya meşruiyet kazandırmak için, diğer çalışanların sosyal medya hesaplarının da takibe alındığı vurgulandı. 

TÜM BEL-SEN'DEN AÇIKLAMA

Sendikanın açıklamasında şöyle denildi: 

"Bornova Belediyesindeki baskıcı ve anti demokratik uygulamalara bir yenisinin daha eklenmesine şahit olmanın derin hayal kırıklığını yaşamaktayız. Sendikamız üyesi ve TMMOB’a bağlı Şehir ve Bölge Plancıları Odası İzmir şube başkanı Özlem Şenyol Kocaer'e sosyal medya paylaşımından ötürü belediye başkanı Olgun Atila'nın talimatıyla soruşturma açılmasını üzüntü ile takip etmekteyiz. Demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde değerli üyemizin sosyal medya üzerinden fikrini beyan ettiği haklı paylaşımından ötürü cezalandırılmak istenmesini ülkemizde süren korku, baskı ve yıldırma politikalarının küçük bir yansıması olarak gözlemlemekteyiz.

Güzel İzmir'imizin rantçı politikalara karşı savunmasız olmadığını göstermek adına çevreci platformlarda ön saflarda yer alan, İzmir'in yaşanabilir geleceği adına mücadeleden kaçınmayan üyemiz Özlem Şenyol Kocaer'e böyle bir soruşturma açılması bizi düşündürmektedir. İzmir'de büyük bir ivme kazanan rant politikalarına karşı halkçı ve çevreci perspektifte kararlı bir tutum gösteren üyemize kasıtlı bir girişim olabilir mi sorusu zihnimizde canlanırken, bu olaydan bir gün sonra basına 'Başkan Atila o memuru affetmedi' başlığıyla başka bir memur hakkında da sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılmasına dair haberlerin servis edilmesi, üyemiz ve Şehir Plancıları Odası şube başkanı Özlem Şenyol Kocaer'e yönelik antidemokratik uygulamalara meşrutiyet kazandırma çabası olduğunu kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliriz."

Bu haber 1912 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()