Böke' den ekonomik gündemle ilgili çarpıcı açıklamalar

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Dolar' ın yükselmesiyle birlikte yaşanan oluşan ekonomik gündemle ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28 Ekim 2020 - 08:08

Böke açıklamasında ekonomide yaşanan olumsuzluklara gelinen süreci özetlerken krizinden çıkış için "Türkiye bu yıkıma mahkum değil. Ekonomi politikası araçlarını halk için kullanacak, kamu yararını devlet yönetim anlayışı yapacak, üretim ve üretici güçleri güçlendirilecek, hukuk ve demokrasinin özgürlüğün ve hakların güvencesi olacağı, bizim iktidarımızla bu krizi aşacağız!" ifadelerini kullandı.

CHP' li Böke' nin açıklamalarının tamamı şöyle:

TL an be an eriyor. Sabah 8,08 olan dolar kuru şimdi 8,16. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi %14,35’e çıktı. Günden güne riskimiz artıyor. 5 yıllık CDS primimiz 535’e çıktı. Peki ne oluyor? İktidar krizin zeminini hazırlıyor uzun süredir. Önce TCMB’deki uluslararası rezervi çarçur etti. Bitirince sanki TL değer kaybetse rekabet gücümüz artarmış gibi pazarlama faaliyetine girişti. Bir ekonomi yönetiminin ihtiyaç duyacağı tüm politika araçlarını bile,isteye yok etti. Faiz ekonomi politika aracı olmaktan çıktı, siyasi bir araca dönüştü. Bütçe ekonomi politika aracı olmaktan çıktı iktidarın siyasi yandaş besleme aracına dönüştü. Dış politika ülkenin politikası olmaktan çıktı iktidarın iç siyasetinin oyuncağına dönüştü. Sonuç ortada. 

Bu iktidara güven yıkıldı. Ülkeyi yönetene güveni yıkan iktidar ülkemizin parasına da güveni yıktı. İktidar ekonomik krizi yönetmiyor. Toplumsal buhranı engellemek için adım atmıyor. Onun yerine krizin sorumluluğunu üzerinden atmak için düşman yaratmaya, algı yönetmeye odaklı. Otoriterlik, düşmanlaştırma, kavga; hepsi iktidarın antidemokratik anlayışıyla uyumlu. O nedenle de artık yönetmesi imkansız olan ekonomik krizin sorumluluğunu yükleyeceği düşmanlar oluşturmak konusunda hiç zorlanmıyor! 

Oysa bu döviz krizinin tek bir sorumlusu var! O da bu iktidar. Saray rejimi. Hukuksuz, antidemokratik, ayrıştırıcı, rantçı anlayış sorumlu. Kamu yararı değil kendi iktidarını düşünen yönetim anlayışı sorumlu. Tüm birikimlerimizi çarçur eden yönetim sorumlu. Hepsi değişebilir! 

Türkiye bu yıkıma mahkum değil. Ekonomi politikası araçlarını halk için kullanacak, kamu yararını devlet yönetim anlayışı yapacak, üretim ve üretici güçleri güçlendirilecek, hukuk ve demokrasinin özgürlüğün ve hakların güvencesi olacağı, bizim iktidarımızla bu krizi aşacağız!

Bu haber 4390 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()