Boğaziçili akademisyenlerden Yekta Saraç, Melih Bulu ve Naci İnci hakkında suç duyurusuBoğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversite yönetimine atanan kayyum, yardımcıları ve YÖK Başkanı Saraç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversite yönetimine atanan kayyum, yardımcıları ve YÖK Başkanı Saraç hakkında suç duyurusunda bulundu.

24 Temmuz 2021 - 20:20

Boğaziçili akademisyenler, atanmış yönetim hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle 16 Temmuz ‘da suç duyurusunda bulundu. Akademisyenler, eski kayyum rektör Prof. Melih Bulu başta olmak üzere yerine vekâleten atanan Prof. Naci İnci, Prof. Fazıl Önder Sönmez, Prof. Gürkan Kumbaroğlu ve YÖK başkanı Prof. Yekta Saraç hakkında görevlerini açıkça kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Atanmış yönetimin görevini kötüye kullandığını kaydeden davanın avukatı Fırat Kuyurtar, “Atanmış yöneticiler, kanunla kendilerine verilen atama, görevlendirme, toplantılarda oy kullandırma, ders açmaya onay verme, sözleşmeli ve emekli personelin görevine devam etmesine onay verme gibi görev ve yetkilerini kendileri veya ‘birileri’nin çıkarlarına uygun kararlar almak için kullandılar ve kullanmaya da devam ediyorlar” dedi.

Ölçüt, görevlendirenleri memnun etmek 

“Tek ölçütleri, kendilerini görevlendirenleri memnun etmek” diyen Kuyurtar, atanmış yönetimin görevi kötüye kullandığının bir kez daha altını çizdi. Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Kuyurtar, sözlerine şöyle devam etti:

“Haliyle bu motivasyonla hareket etmenin doğal neticesi, Boğaziçi Üniversitesi’nde başta öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve çalışanlar olmak üzere tüm kamunun zararına işler yapmak oldu. TCK madde 257, yukarıda açıkladığım bu eylemleri görevi kötüye kullanmak olarak tanımlamakta. Gayrimeşru amaçların gerçekleştirilmesi için görevli oldukları konularda kamu zararına işlem yapan idareciler hakkında bu nedenlerle suç duyurusunda bulunduk.”

Bu haber 437 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()