BM: "2014'ten Bu Yana Yaklaşık Her Gün Bir Sığınmacı Çocuk Hayatını Kaybediyor"

Birleşmiş Milletler göçmenlik ajansının verilerine göre 2014'ten bu yana günde yaklaşık bir sığınmacı çocuk ölüyor veya kayboluyor.

28 Haziran 2019 - 14:25

Birleşmiş Milletler göçmenlik ajansının verilerine göre 2014'ten bu yana günde yaklaşık bir sığınmacı çocuk ölüyor veya kayboluyor. Rapora göre bu ölümlerin büyük çoğunluğunu Suriye'den Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacılar ve ABD'ye geçmeye çalışan Latin Amerikalı göçmenler oluşturuyor.

Uluslararası Göç Örgütü tarafından hazırlanan son "Ölümcül Yolculuklar" raporunda 2014'ten bu yana hayatını kaybeden 32 bin kişi içinde bin 600 de çocuk bulunduğu ifade ediliyor. Rapora göre en tehlikeli rota hâlâ Akdeniz. Çoğu Libya ve İtalya arasında meydana gelen kazalarda yaklaşık 18 bin kişi hayatını kaybetti.

Raporda ABD-Meksika sınırında da ölümlerin 2014'ten bu yana her yıl artış gösterdiğine dikkat çekildi. Son 5 yılda ABD'nin güney sınırını geçmeyen çalışan bin 900 göçmen hayatını kaybetti.

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 561 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()