BİP'e geçenlere 'polis' uyarısı: Her yazışmanız paylaşılıyor...

WhatsApp’ın yeni kullanım koşulları krize yol açarken, Cumhurbaşkanlığı BİP'e geçeceğini açıklamıştı. Bir Yeni Şafak yazarı ise BİP'in sadece polis devleti vadettiğini yazdı.

12 Ocak 2021 - 08:35

AKP'nin WhatsApp krizi sonrası övdüğü Turkcell'e ait BİP uygulamasına ilişkin Yeni Şafak'ta dikkat çeken bir yazı yer aldı.

Gazete yazarı İsmail Kılıçarslan, bu konuları yakından takip eden siber güvenlik uzmanı arkadaşıyla görüştüğünü belirterek bu görüşmeden notlar aktardı.

Kılıçarslan, AKP'nin övdüğü ve hatta geçmeye teşvik ettiği uygulamanın yazışmaları emniyetle paylaşabildiğini söyledi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Peki ya BİP bu meselenin neresinde? Bir “operatör reklam platformu” olarak tasarlanan BİP, hem kişisel verilerimiz hem de mahremiyet alanımızla ilgili bize koca bir “polis devleti” vadediyor, bir gram fazlası değil. BİP’te her kişisel verimiz “reklam optimizasyonu” için, her yazışmamız da “emniyet güçleri için” paylaşılabilir durumda. BİP’i kurarken onayladığımız sözleşmede bu hususların tamamı yazılı.

Fakat tabii şu: “Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın” denilerek “emniyet güçlerine açıklık” kısmı kabul edilebilir bir noktada belki. Ama “reklam optimizasyonu” meselesi oldukça sıkıntılı.

Bu noktada BİP’in yapması gereken şey bu krizi fırsata çevirmek olabilirdi ama gördüğüm kadarıyla “kullanıcı dostu” olmayan bir uygulama BİP.

Bu haber 534 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()