Bilgisayar ve cep telefonu kullanlar dikkat!

Bilgisayar ve cep telefonlarında fark edilen güvenlik açıkları dev şirketleri harekete geçirdi.

07 Ocak 2018 - 01:50

Apple, tüm iPhone, iPad ve Mac bilgisayarların Meltdown ve Spectre adlı güvenlik açıklarından etkilendiğini tespit edildi.

Uzmanlar sadece güvenilir kaynaklardan program indirilmesi uyarısında bulunuyor.

Euronews’te yer alan habere göre; Meltdown’ı keşfeden 31 yaşındaki araştırmacı Daniel Gruss, tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor: “Meltdown’ı bir yankesiciyle kıyaslayabilirsiniz. Yankesicinin hilelerini çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz, eğer karşılaştıracak olursak Spectre daha çok Jedi akıl oyunlarına benziyor. Siz bir kişiyi cüzdanlarını teslim etmeye ikna ediyorsunuz. Böylece Spectre saldırısı, bilgisayarı, yapmaması gereken bir şeyi yapması gerektiğine inandığı bir duruma getirir.”

Son olarak Apple, tüm iPhone, iPad ve Mac bilgisayarların güvenlik açıklarından etkilendiğini duyurdu.

Ancak şirket bu açıkların istismar edildiğine dair henüz bir bulguya rastlanmadığını kaydetti. Diğer teknoloji şirketleri de hackerların bilgisayarlardan veri çalmasını engellemek için çalıştıklarını açıkladı.

 

Bu haber 1255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()