Beydağ Belediyesi’ne HES Kodu ile Girilecek

Beydağ Belediyesi Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerini artırarak HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama sistemine geçti.

17 Eylül 2020 - 12:05

İzmir Valiliği’nin aldığı HES kodu sorulması kararının yürürlüğe girmesiyle birlikte Beydağ Belediyesi de bu kararı uygulamaya başladı. Vatandaşlar artık HES kodu ile belediye hizmet binalarına giriş yapabilecek. Valiliğin getirdiği yeni uygulamayla vatandaşlar artık tüm kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu ile giriş yapabilecek. 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar “Bu sayede vatandaşlarımızın sağlığını ve belediyemize giriş çıkışlardaki önlemlerimizi arttırmış olacağız. Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşamamak adına Belediye Hizmet Binamızda işi olan vatandaşlarımızın HES kodu almalarını önemle rica ederiz. Alınan tedbirlere uyan hemşehrilerimize çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

HES KODU NASIL ALINACAK?

HES kodu, ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri’ bölümüne girilerek alınabilecek. Ardından ‘HES kodu oluştur’ butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak. HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.

UYGULAMA TÜM TÜRKİYE’DE YAPILACAK

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla yapılan uygulamanın yürürlüğe girmesiyle hem kamu personelleri hem de kamu kurum ve kuruluşlarına gelen vatandaşların HES kodları kontrol edilerek binalara alınacak. Türkiye genelinde geçerli olan uygulama kamusal mekanlarda, şehirlerarası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanacak.

 

Bu haber 2060 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()