Beydağ Belediyesi Karakılçık Buğdayından Ekmek Yapıyor

Haziran ayında karakılçık buğdayının ilk hasadını gerçekleştiren Beydağ Belediyesi şimdi de Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın “Her Mahalleye 1 Fırın” projesi kapsamında mahallelere yapılan fırınlarda hasat edilen karakılçık buğdayları ekmek yapılarak sofralara taşınmasını sağlıyor.

08 Eylül 2020 - 08:47

Başkan Yılmazlar, “Her köye bir fırın projemizin ilkini Çomaklar Mahallemizde gerçekleştirdik. İkinci olarak da köylülerimizin yoğun istekleri karşısında Erikli Mahallemizde fırınımızı yaptık. Köylülerimiz toplanarak ortaklaşa yakacak oldukları fırınlarda eski geleneğimizin sürdürülebilirliğini arttıracaklar. Kendi ekmeklerini fırınlarda yaparak imece usulü yardımlaşmayı da pekiştirmiş olacaklar, hem de ata tohumlarımızı sağlıklı şekilde tüketecekler. İlçemizde de bu lezzet duraklarının artması için her mahallemizde bir fırın yapana dek çalışmalara devam edeceğiz.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Amacımız ata tohumumuz karakılçık buğdayının ekim alanı ve üretiminin ilçemizde artmasıdır. Şimdi az miktarda olan karakılçık buğdayımız ilerde üretimi artacak ve belediyemizin yapmış olduğu mahalle fırınlarında ekmek olarak vatandaşlarımızın sofralarına sağlıklı şekilde ulaşacak. 1 ay sonra ekimleri başlayacak olan karakılçık buğdaylarımızı üretime başlamak isteyen vatandaşlarımıza dağıtıp daha fazla alanda yayılması için çalışacağız. İnşallah en yakın zamanda ekim alanını arttıracak olduğumuz karakılçıktan yapılan ekmeklerimizi raflar ile buluştururuz.”dedi.

Bu haber 694 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()