Berkin Elvan Davası 25 Eylül’e Ertelendi

Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 13. duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019’a ertelendi.

19 Haziran 2019 - 13:20

Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin başına attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 13. duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Birgun.net'ten Anıl Atas'ın haberine göre; Dosyadaki ATK raporları, Jandarma Kriminal raporları, diğer bilirkişi raporları, olay anına ilişkin görüntülerin ve diğer delillerin üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019’a ertelendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli memur Önder Demir, ifadesinde “Olay gerçekleştiğinde haberim olmadı. O bölgede görev yapan polisleri tanımıyorum” dedi.

Sanık Demir, izletilen görüntülerdeki hiç kimseyi tanımadığını belirterek “Olayı haberlerden duydum” dedi.

Mahkemeye Antalya’dan bağlanan tanık Bekir Koçak, “Ben araç koruma görevindeydim E-5 karayolunda. Olayın bulunduğu yerde değildim, hiç gitmedim. Fatih Dalgalı ile 7-8 ay birlikte çalıştık. Gösterilen görüntülerdeki kimseyi tanımıyorum” ifadesini verdi.

Fatih Dalgalı ile alakalı görüntü gösterildiğinde ise Fatih’e benzetemediğini belirterek, “Dalgalı’nın görevini ve orada olup olmadığını hatırlamıyorum” dedi.

Mahkeme rapor ve delillere “hüküm için yeterli” dedi.

Duruşma savcısı gelen rapor ve delillerin hüküm vermek için yeterli olduğuna ve eksik hususun kalmadığı konusunda mütalaada bulundu.  Berkin Elvan’ın avukatı bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunarak eksik hususların olduğuna dikkati çekti.

Berkin Elvan’ın Avukatlarından Can Atalay söz alarak “Bilir kişi raporunda atışı yapan kişinin hedef gözeterek atış yaptığı açıklığa kavuşmuş durumda. Atış noktasıyla vurulma noktası arasındaki mesafe konusunda bu rapor bizi haklı çıkarıyor” dedi.

Avukat Atalay konuşmasına “Raporda belirtilen 15-20 derecelik açı bizce doğru değildir. Kapsül ile çocuğun düşüşü eş zamanlı, Berkin 2 metreden uzun olmadığına göre rapordaki bu açı doğru değildir. Bilirkişi olay yerini keşfe geldiğinde, polislerle gelen ekip arasında tartışma çıktı. Bu sırada keşfin düzgün yapılmadığını düşünüyoruz. Raporun net olması gerekirken lafı fazlasıyla dolandırmışlar. 2. Zetçi’nin atış yaptığı açık. Çocuk ile kapsülün düşüşünün eş zamanlı olduğu açık. Dolayısıyla bu rapor eksiktir. “Emri ben verdim” diyenleri dahil etmediği için, çevik kuvvet amirlerini dahil etmediği için bu dosya eksik” ifadelerini kullandı.

Bilirkişi raporuna tepki gösteren Avukat Çiğdem Akbulut, “O bölgede 15-20 derecelik açıyla atış yapılması gerekirdi. ‘Berkin vurulduğuna daha düşük bir dereceyle atış yapılmış’ bunu demekten kaçınan bir rapor var önümüzde” dedi.

Sanık Fatih Dalgalı’nın avukatı “Görüntülerde sanığın kaç derece açıyla ateş ettiği görünmemektedir. Kameraya sırtı dönüktür. Dolayısıyla maddi bir kanıt ortada yoktur. Varsayımlar göre hareket edilmemelidir. Raporda yer almayan hiçbir beyana itibar edilemez” ifalerini kullandı.

Gülsüm Elvan sanık avukatına tepki gösterdi. Elvan, “Sizin yüzünden dünyada çocuk kalmadı. Katiller!” diyerek salonu terk etti.

Duruşmaya 11:25’te ara verildi, ardından bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019’a ertelendi.

Dava sürecindeki son gelişmeler

Berkin Elvan’ın faili polis Fatih Dalgalı’nın yargılandığı davada altı yıl sonra yapılan keşfin raporu dosyaya geldi.

Yargılamayı yapan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Berkin Elvan’ın ölümünden 6 yıl sonra 10 Nisan 2019’da olay yerinde keşif yapıldı. Keşifte olay yerinin krokisi çıkarıldı, ölçümlemesi yapıldı. Böylece ZET (biber gazı kapsülü silahı) ile atış yapılan noktaların tespit edilmesi, atış noktası ile vurulma noktasının tespit edilmesi amaçlandı. Raporda, aynı zamanda sanık polisin atışla ilgili “kusur oranının” belirlenmesinin de istenildiği belirtildi.

Kaynak: birgun.net
Bu haber 880 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()