Berkin Elvan ailesinden 9 Aralık çağrısı

Berkin Elvan'ın öldürülmesinden sorumlu polisin tutuksuz yargılandığı davanın bu hafta görülecek duruşması öncesi Elvan ailesi 9 Aralık saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşma çağrısı yaptı.

06 Aralık 2020 - 21:44

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanan, aylarca komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için adalet arayışı sürüyor.

SoL'un haberine göre, Davanın 18. duruşması 9 Aralık’ta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Duruşmada bugüne dek tutuksuz yargılanan sanık polis hakkında esas hakkındaki mütalaanın açıklanması bekleniyor.

'Yargılamaya bir kez daha açık müdahaleden kaygılanıyoruz'
Berkin Elvan'ın ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, geçen hafta mahkeme başkanının HSK kararıyla Yargıtay'a atanmasına dikkat çekilerek "Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanının görevden alınarak gönderilmesinin, yargılamaya bir kere daha açık müdahale olmasından kaygılanıyoruz" denildi.

'Emri verenlerin de hesap vermesi için uzun bir yolda yürüyoruz'
Açıklamada "Kararın yargılamayı başından bu yana sürdürmüş, sanığı, tanıkları, avukatlarımızı doğrudan dinlemiş olan hakimler tarafından verilmesi 'adil yargılama'nın görünürde dahi sağlanabilmesinin asgari koşuludur. Sadece tetiği çekenin değil emri verenlerin de adalet önünde hesap vermesi için uzun bir yolda yürüyoruz. Bu yüzden sizleri 9 Aralık saat 9:30’da Çağlayan Adliyesi’nin önüne çağırıyoruz" denildi.

Bu haber 3167 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()