Bergama Çevre Filmleri Festivali

İlki “Su Varlıkları” teması ile 2019 yılının Ekim ayında düzenlenecek.

08 Mayıs 2019 - 14:30

Dünyamızın yüzde 75’ini kaplayan su ve suyun çevresel etkileşiminin konu edileceği Bergama Çevre Filmleri Festivali4-6 Ekim 2019 tarihlerinde “SU VARLIKLARI” teması altında, Bergama Belediyesi’nin desteğiyle yaşama geçirilecek.

 

İklim değişikliği, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, doğa ve gıda konularında izleyiciler üzerinde düşünce, davranış ve yaşam biçimi değişikliği oluşturmayı amaçlayan festivalde; geniş katılımlı uzman bir seçici ekip tarafından belirlenen belgesel filmlerin gösterimleri, film yönetmenleri ve uzmanların da katıldığı çözüm getirici konuşmalar, su konulu paneller, açık oturumlar ve atölyeler yapılacak.

 

Bergama Çevre Filmleri Festivali, Bergama Belediyesi’nin desteği ve gönüllülerin katılımı ile İzmir’in Bergama ilçesinin çeşitli noktalarında ve çevre köylerinde gerçekleştirilecek.

 

Bergama Çevre Filmleri Festivali, Nükleer Fizikçi Dr. Cem Girit’in gönüllü girişimi ile hazırlıklarını sürdürüyor. Festival, resmi destekleyicisi Bergama Belediyesi’nin yanı sıra; yine gönüllü katkı veren yöre halkı, uzman bilim insanları, film yapımcıları, yazarlar, sanatçılar, çevre konularında duyarlı bireyler, yerel yönetimler, dernekler ve vakıflarla iş birliğinde olan 50’ye yakın kişi tarafından destekleniyor.

 

Ülkemizin de içerisinde yer aldığı Akdeniz Havzası, küresel iklim değişikliğine karşı yerkürenin en hassas bölgelerinden birisi. Nitekim küresel iklim değişikliğinin ülkemizdeki etkileri, bazı bölgelerimizde kuraklık, bazı bölgelerde aşırı yağışlar, yeraltı sularında kayıplar ve göllerin kuruması şeklinde kendisini göstermeye başlamış durumda. Uluslararası kuruluşların yaptıkları incelemelerin sonuçları Türkiye’nin, %70’i tarımda kullanılan yeraltı sularını en hızlı kaybeden ülkelerden biri olduğunu ortaya koyuyor.

 

 

2019/05/2019-05-08-14-31-59.jpg
2019/05/2019-05-08-14-32-02.jpg
Bu haber 1319 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()