Berber: Bu iki müzenin İzmir' de bir an önce açılması gerekiyor

Turuncu TV’ de yayınlanan Turuncu Gündem Programı’ nda Cem Arıkan’ ın konuğu olan Prof. Dr. Engin Berber İzmir’ in tarihi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken iki müzenin bir an önce kente kazandırılması gerektiğinin de altını çizdi.

25 Ekim 2020 - 17:54

İzmir’ in tarihi boyunca ticaretle var olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber çevredeki antik kentleri İzmir Agora’sına bağlayan ticaret yollarının kalıntılarına dikkat çekti. Eşrefpaşa’ da pazr yeri ve otopark alanı olarak kullanılan alanın bunlardan sadece bir tanesi olduğunu söyleyen Berber güncel yaşantıyı bozmadan antik mirasın da korunmasına gerektiğini sözlerine ekledi.

Dünyada yaşayan en eski tarihi çarşı olarak Kemeraltı’ nın da önemine değinen Prof. Dr. Engin Berber bu ve benzeri alanların korunarak turizme kazandırılmasının İzmir’ in ekonomisine de büyük katkı sunacağına dikkat çekti.

Tarih boyunca ticaretle var olan ve Milli Mücadele’ nin başlayıp bittiği İzmir gibi zengin kültürlü bir şehirde acilen Milli Mücadele ve Ticaret müzelerinn kurulması gerekliliğine de dikkat çeken Berber kentle özdeşleşen bu iki konuyla ilgili birer müze olmamasının eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Programın tamamını izlemek için tıklayın.

Bu haber 1630 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()