“Ben Herkesin Belediye Başkanıyım. Hesap Verebilirlik İlkesiyle Hareket Ediyoruz”

Bornova Belediyesi, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ başkanlığında Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

10 Haziran 2019 - 14:11

Bornova Belediyesi,  Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ başkanlığında Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.  Meclise 31 Mart yerel seçimlerinden sonra meclis üyesi olan CHP’li, AKP’li ve İYİ Partili üyeleri ve ilçe başkanları katılım gösterdi.

Başkan İduğ, meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlayarak meclisi açtı. İduğ, “Ramazan Ayı boyunca 50 bin kişiyle iftar yemeği verildiğini söyleyen İduğ, yılın 12 ayında da bu yemeklerin sürdürebilir olarak ihtiyaç sahiplerine verilmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Hedeflerinin yoksulluğu gidermek olduğunu dile getiren İduğ, “Ancak bu durum için bir süreç gerekiyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde elimizden geleni yapacağız” dedi.

AKP salvolarına İduğ’dan yanıt

İduğ, 31 Mart seçimlerinden sonra Daire Başkanlıklarında yaptıkları değişikler ve atamalar hakkında bilgi verdi. İduğ, göreve gelen yeni daire başkanlarına başarılar diledi. AKPli meclis üyeleri atamalar ve değişiklikler hakkında detaylı bilgi istedi.

İduğ, bilgi istemeleri üzerine göreve geldikleri günden bu yana şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi ile her soruya cevap verebilecek ilgiye sahip olduklarını dile getirdiklerini söyledi. İduğ, “Ben herkesin belediye başkanıyım.  Şeffaflık ilkesine sahibim. Cevap veremeyeceğimiz hiçbir konu yok. Kanun gereği yapmamız gereken değişiklikleri yaptık. 31 Mart’ta seçimler var, 29 Mart saat 16.30’da 8 kişi işe alınmış. Bu haksızlıktır. Kim seçilirse seçilsin, bu yanlış bir uygulamadır; hangi parti olursa olsun. Biz belediyenin ihtiyacı olanları davet edeceğiz. Biz seçim haftası alınan o kişileri işten çıkardık. İhtiyacımız varsa tekrar alabiliriz. Bizim çalışacak insana ihtiyacımız var, oturacak insana ihtiyacımız yok” şeklinde konuştu.

5 yıllık dönemde de belediyenin ihtiyacı olan insanları davet edecekleri söyleyen İduğ, gerekli değişiklikleri yapma sebeplerinin kurumsal yönetim anlayışı olduğunu ifade etti. İduğ, “Biz profesyonel bir yönetim istiyoruz. Olması gereken arkadaşlarımızı yerleştirdik. Bu daha iyi bir yönetim ve bürokratlarımızın gelişmesi içindir. Biz sonuç odaklı çalışıyoruz. O açıdan yaptığımız işten çıkarma değildir. Seçimden 1-2 gün önce işe alınan kişilerin, işten çıkarılması tasarruftur. Halk için riyakatli kişileri gereken yerlere getirmektir. Veteriner işlerinde, veteriner olacak. Böyle olursa halka hizmet edebiliriz” dedi.

Araç kiralamada yeni model uygulayacağız

Bir önceki meclisin araç kiralama modelinin, kendilerine doğru gelmediğini ifade eden İduğ, “Yeni yapılacak olan 3 yıllık sözleşmelerde yakıt ve araç kiralama ayrışacak. Fen İşleri ile ilgili özel araç kiralanması doğrudur. Ancak 30 araç kiralanmışsa 25 araç performans açısından yeterli olabilir. Araç kiralama fiyatları yükseldi. Bazı bölümler için araç satın alma modeli uygulayacağız. 3 yıllık kredilerle daha makul olabilir” şeklinde konuştu.

3 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 18.00’da Temmuz Meclisi’nin yapılması ile ilgili karar oybirliği ile kabul edildi.

Bu haber 1263 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()