BELEVİ'DEKİ ÇADIRLAR KALDIRILIYOR

KILIÇDAROĞLU: "HERKES YASALARA UYACAK"

09 Ocak 2020 - 17:05

Bir süredir kamuoyu gündeminde yer alan Belevi'deki Roman vatandaşların yaşadığı çadır polemiğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son noktayı koydu. CHP Milletvekili Özcan Purçu'ya bölgedeki çadırların kaldırılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, "Herkes yasalara uymak zorundadır" dedi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi konusu için beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara'ya gitti. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun da katılımıyla gerçekleşen toplantıda Belevi konusu masaya yatırıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi.

Öncelikle bir Belediye Başkanı ve bir hukukçu olarak her zaman yasaların verdiği yükümlülükler çerçevesinde ilerlediklerini kaydeden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu bağlamda geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Kongresinde de "Bu ilçenin her milimetresi bizim için çok değerli" sözünü hatırlatarak; konuyu Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tüm şeffaflığı ile aktardıklarını ifade etti.

"5 Hedef 50 Proje" olan seçim bildirgesinde Roman vatandaşlara ilişkin bir projesinin olduğunu hatırlatan Bakan Sengel; " Diğer hiçbir partinin seçim bildirgesinde böyle bir proje yoktu. Efes Selçuk’ta yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşadığı 32 sosyal konutun tadilatını yapacağız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bu kentte kimseyi açıkta bırakmayacağız. Bu konuda hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan, tamamen insan bazlıbakıyoruz. Gücümüz yettiğince bunları yapacağız" diye konuştu.

Bu haber 749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()