Beko: "Gerçek yobazlıklarını ve sapkınlıklarını ortaya çıkardılar!"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir'in dördüncüsüne ev sahipliği yaptığı Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nin (UCLG) gala gecesindeki sanat ve dans gösterilerinin küçük bir bölümünü hedef alarak, ‘çıplak semazen’ başlığıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de hedef göstererek paylaşım yapanları sert dille eleştirdi.

18 Eylül 2021 - 12:05

İzmir'in dördüncüsüne ev sahipliği yaptığı ve 65 ülkeden kültür üreticilerinin katıldığı Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nin (UCLG) gala gecesinde Kültür Bakanlığı nezdinde ülkemizi defalarca yurt dışında temsil eden, uluslararası üne sahip dans sanatçısı Ziya Azazi’nin gösterisi ‘çıplak semazen’ başlığıyla haberlere ve paylaşımlara konu olmuş, sadece İzmir değil tüm ülke adına eşsiz bir tanıtım olanağı sunan UCLG Kültür Zirvesi hakkında tek satır yayın yapmayan bazı grupların ‘çağdışı ve bağnaz’ yorumlarıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve gala gecesinin konuklarından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef gösterilmişti. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin il başkanları ve milletvekilleri nezdinde hakarete varan yorumların hiçbir platforma yakışmadığını dile getirerek “Yunus Emre’nin ‘illa edep, illa edep!’ dizesini asıl sizlerin içselleştirmesi gerekiyor” dedi.

HER GÜNE DİNİ BİR GÜNDEM!

Dini hassasiyetler üzerinden algı yaratmaya çalışan karanlık zihniyetlilerin son günlerde gündem yaratma yarışında olduğunu ifade eden CHP’li Beko, “İktidar ve çapsız ortağının elindeki tüm argümanları tükettiğini dine sarılmalarından anlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanı her gün çıkıp dini bir gündem oluşturuyor. Artık sığınacakları hiçbir şey kalmadı. Bunları bilerek yapıyor, söyletiyor, yazdırıyorlar. Ayrıştırmak, bendensin, ondansın ayrımını yapmak istiyorlar. Bugün asgari ücretin 2900 lira olduğu ülkemizde üniversite öğrencileri 2 bin liraya ev bulamıyorsa, aileler 19 yaşındaki çocuklarını kümes gibi yerlere yerleştirmeye mecbur bırakılıyorsa; iktidarın ekonomimiz şöyle şahlandı, böyle ayağa kalktı yalanlarını kimse yutmuyor. İzmir’de de dini açıklamalar üzerinden bile algı yaratamayacaklarını bildikleri için en sanatsal gösteri üzerinden ‘çıplaklık’ vurgusu yaparak daha farklı, sapkınca ve alçakça bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

BUNLAR KISACA İNSANLIĞA DÜŞMAN!

“Dans figürleri üzerinden yaratılmaya çalışılan algıların gerçek hedefinin; çağdaşlığa düşmanlık olduğu ortadır. Sanata, kültüre, eşitliğe, kardeşliğe kısacası insanlığa düşman olanların anlayamayacağı aydınlıkta yürümeye devam edeceğiz ” diyen Beko, o gece sahne alanlardan sadece biri olan Ziya Azazi’nin Türkiye’yi 50’den fazla ülkede temsil etmiş bir modern dans sanatçısı ve koreografı olduğunu hatırlattı. Beko, “Sanatçı Dervish in Progress adlı gösterisini sema olarak değil çağdaş bir dans gösterisi olarak sunduğunun özellikle altını çizmektedir ve Mevlevilik kültürünü başka bir platforma taşımak gibi bir iddiası olmadığını defalarca dile getirmiştir. 2011-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi’nde Mevlana’nın Çağrısı eserinde aynı gösteri ile yer almıştır. İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnelerinde dans eden sanatçı, aynı eser ile Kültür Bakanlığı görevlendirmesi yapılarak Çin’de ülkemizi temsil etmiştir. Yine TC Kültür Bakanlığı görevlendirmesi ile Sultan’s sergisinin açılışında perküsyon sanatçısı Burhan Öcal ile Danimarka Kopenhag, Ballerup ve Helsingor şehirlerinde aynı gösteriyi sergilemiştir. 2009 yılında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası haftalık olağan konserinde aynı gösteri ile yer almıştır. 2014 yılında Almanya Oldenburg Türk Festivali’nde yer almıştır” ifadelerini kullandı.

Bu haber 448 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()