Beko: “Boş kalan kadrolara ek atama yapılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, memur atamalarında boş kalan kadro sorununu Meclis’e taşıdı.

29 Nisan 2020 - 11:23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, memur atamalarında boş kalan kadro sorununu Meclis’e taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Beko, 2019/ 6 ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sözleşmeli Personel Alımı kapsamında ‘Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Diyetisyen, Çocuk gelişimi, Rehber Öğretmen, Fizyoterapist’ bölümlerine 2313 kadro ayrılıp tercih sonuçlarının 6 Aralık’ta açıklandığını ancak bu kadroların yarıya yakınının boş kaldığını belirterek, “Boş kalan kadrolara ek atama yapılacak mı?” diye sordu.

İŞSİZLİK SORUNU DEVAM EDEN GENÇLER ATAMA BEKLİYOR

Yaklaşık 1000 kişilik kadronun boş kaldığını ve bu küresel pandemi sürecinde işsiz kalan ve atama bekleyen gençlerin istihdam sorununun devam ettiğini vurgulayan Beko,”İstihdam fırsatını kaçıran bu gençlerin yanında bu durum bakanlıklardan hizmet bekleyen başta kadın, yaşlı ve çocuklar olmak üzere tüm toplumu mağdur etmiştir. Bakanlığın ihtiyacı olduğu halde yeterli atama yapamamış olması her iki tarafında sorunudur. Gençler yönetmenliğe uygun olarak KPSS 2018 P3 puanlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının boş kalan kadroları için ek atama talep etmektedir. Yapılacaksa, bu kadro ilanı ne zaman duyurulacaktır? 2020 yılı için ön görülen kadro sayısı ne kadardır? Ataması yapılmasına rağmen göreve henüz başlayamayan kişilerin görev başlangıçları ne zaman yapılacaktır?” sorularını yöneltti.

Bu haber 1439 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()