Behramoğlu' nun Şiir Kitabı Sahneye Uyarlandı

Şair Ataol Behramoğlu’nun “Bebeklerin Ulusu Yok” isimli şiir kitabı sahneye uyarlandı.

06 Eylül 2018 - 09:13

Ünlü Şair Ataol Behramoğlu’nun “Bebeklerin Ulusu Yok” isimli şiir kitabı sahneye uyarlandı. Özgürefe Özyeşilpınar tarafından sahneye uyarlanan “Bebeklerin Ulusu Yok” adlı oyunun yönetmenliğini de Özgürefe Özyeşilpınar yapıyor.

Tek perdelik müzikli gösterinin provaları başlamış olup, ilk oyun 12 Eylül 2018 Çarşamba 20:30 ‘da Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde seyirci ile buluşacak.

Oyun Hakkında şu bilgiler verildi: 

"Ataol Behramoğlu’nun ‘Bebeklerin Ulusu Yok’ isimli şiir kitabı ekseninde uyarlanan ve savaşın acımasızlığını gözler önüne seren, şairin bugün hâlâ gerçekliğimize dokunan şiirlerinden oluşan bir kolajdır. Şair, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, çaresizliğe karşı umudu savunan evrensel bir söz söylemektedir; biz de bu sözü yer yer şiirle, yer yer şarkıyla, kısaca sanatın evrensel diliyle, yeryüzüne barış hâkim oluncaya dek dillendireceğiz.

Şairin de söylediği gibi ‘Bebeklerin Ulusu Yok’… Dünyanın en masum, en saf ve en temiz varlıklarıdır bebekler ve İnsanoğlunun yarattığı vahşet ortamının en mağdur kimlikleridir."

Bu haber 1910 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()