Bedri Serter, Kemeraltı esnafını Kılıçdaroğlu ile buluşturdu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ahilik Haftası kapsamında İzmirli esnaf temsilcilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturdu.

21 Eylül 2020 - 02:06

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in öncülüğünde Kemeraltı’nda 17 değişik meslek dalında faaliyet gösteren esnafın katıldığı, online olarak yapılan ve İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkar ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan  Sorumlu  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katıldığı  toplantıda esnaflar sıkıntılarını anlattı.  Esnaf bakanlığının kurulmasını isteyen esnaflara,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda verdiği sözün arkasında olduğunu, CHP iktidarında esnaf bakanlığının kurulacağını söyledi.

Ahilik Haftasında Kemeraltı esnafıyla bir araya gelmekten dolayı mutluluğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı çarşısının İzmir’in en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyledi. Kemeraltı’nın yıllardır iç içe geçmiş kültürlerin bir arada yaşadığı ve geçmişle gelecek arasında bir köprü görevi üstlendiğini dile getiren Serter, “Yedi yaşından itibaren esnafların arasında yetiştim ve esnafların ekonomimiz içinde ne kadar önemli olduğuna yakinen şahidim. Ahi Evran’dan süregelen Ahilik anlayışını hala diri tutan Kemeraltı esnafına şükranlarımı sunuyorum. Pandemi sürecinde Kemeraltı esnafı her ne kadar sıkıntı yaşıyorsa da bu günleri birbirine destek olarak atlatmasını bilecektir. Kemeraltı esnafımızın sıkıntılarını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber dinleyerek onların sorunlarına çözüm üretmek için CHP olarak çalışacağız” diye konuştu.

“Esnafın rahat bir nefes alması gerekiyor”

Toplantıda konuşan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Girgin ise esnafın pandemi sürecinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığını dile getirdi. Kemeraltı’nın İzmir için çok önemli bir değer olduğunu ve bu değeri tüm Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini ifade eden Girgin, “Pandemi sürecinde çoğu esnafımız kepenkleri kapatmak zorunda kaldı ve satışlarımız hala istediğimiz düzeyde değil. Kemeraltı’nın hala birçok problemi bulunmaktadır ama başta Tunç Soyer olmak üzere belediye başkanlarımız Kemeraltı’na titizlikle yaklaşıyor. Ahilik teşkilatını yeninden yürürlüğe sokabilmek için esnafın rahat bir nefes alması gerekiyor. Eğer Esnaf Bakanlığı kurulursa Türkiye’deki tüm esnafların sıkıntıları halledilir. Sıkıntılarımızı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşmamız için bizlere destek olan İzmir milletvekilimiz Bedri Serter’e teşekkür ederim” dedi.

“Ahilik, temiz ticaret kültürüdür”

Esnafların sıkıntılarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemeraltı’nın sadece İzmir için değil Türkiye’nin bir değeri olduğunu ifade etti. Kemeraltı’nın farklı kültürlerin dayanışma içinde yaşadığı bir yer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ahi Evran bizlere ahlaklı yaşam koşullarını çok güzel aktarmıştır. Ahilik, bugün değerlerine yitirmiş olanlara yol gösterici ve temiz ticaret kültürünün geleneğidir. Ahilik hem ahlaki olarak hem de ekonomik olarak ülkemize her zaman değer katmıştır. Esnaflık ülke ekonomisi için çok önemli ve esnaf, usta-çırak ilişkisi içinde bir eğitim kurum olarak hizmet veriyor. Kemeraltı esnafı bütün olumsuzluklara rağmen bir arada ve birbirine destek olmaya devam ediyor. Esnafa karşı güçlü bir lobi var. Esnaf arkadaşlar kendi haklarının daha güçlü savunucuları olurlarsa, esnafın odalara yaptırımı daha güçlü olur. Daha önce Esnaf Bakanlığı ile ilgili söylemiş olduğum sözlerin arkasındayım ve CHP iktidarında bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bu haber 3283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()