BDDK’nin Şikayetiyle 50 Gazeteci ve Yazara Dava Açıldı

50'den fazla isme BDDK tarafından yapılan şikayet üzerine dava açıldı. Dava açılan isimlerin 2018 ağustos ayında yaşanan kur şoku sürecinde sosyal medya hesaplarından sermaye piyasası kanununa muhalefet ettiği iddia edildi. 

14 Haziran 2019 - 11:29

Aralarında Mustafa Sönmez, Merdan Yanardağ, Sedef Kabaş gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 50’den fazla isme Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan şikayet üzerine dava açıldı.

Birgun.net'ten Ozan Gündoğdu'nun haberine göre; Dava açılan isimlerin 2018 ağustos ayında yaşanan kur şoku sürecinde sosyal medya hesaplarından sermaye piyasası kanununa muhalefet ettiği iddia edildi. 

Bunları demek suç mu?

İşte iddianameye alınarak sermaye piyasası kanununa muhalefet suçu isnat edilen o tweetler:

Merdan Yanardağ: 
1- “Ekonomik kriz maalesef patlamış görünüyor. Dolar 6 lira. Küresel finans kapital koskoca bir ülkeyle oynuyor”
2- “Ekonomiyi bu kadar dışa bağlı hale getirir, özelleştirmelerle piyasayı tıkar, dış borca gömülürseniz, sıcak para operasyonlarına gömülüverirsiniz”

Sedef Kabaş Yirmibeşoğlu: 
1- “Bir sonraki adım ne, dolar hakkında soruşturma başlatmak, Euro için hapis cezası vermek, pound için yurtdışı yasağı koymak. Ren-ruble-rial ne olacak, onları da vatan haini ilan etmek. Dünya bu kadar sürrealist bir yönetim görmedi. Baskıyla ekonomik krizi bitirebileceğini sanıyor”
2- “Yok dolar 6 lira olmuş, yok TL tarihi değer kaybına uğramış, yok ekonomi çökmüş niye endişe ediyorsunuz ki, ülke yönetimi tek adama bağlanmış, meclis devre dışı kalmış, yargı tahakküm altına alınmış, medya sayılmış, tecrübeli biri maliye bakanı yapılmış

Mustafa Sönmez: 
“Bu krizde bankalar da risk altında, alacağını tahsil etmekte güçlük çeken bankalar sıkıntı yaşarlarsa iflas değil se TMSF’ye teslim olurlar.” 

Mehmetcan Biber:
“Dolar 7,15 geçeli saatler oldu, 8 TL’ye yürüyor. Başkanlık eşittir kriz. Bahane yok. Ne rahip ne Trump. Bu kriz yönetememe krizi, istifa edin, istifa et. Aynı gemide değiliz, ama gemiyi de sana bırakmayacağız” 

Avgazikozanoğlu (Gazi Kozanoğlu) 
“Ecevit zamanında veya diğer devalüasyonlarda ekonomik krizlerde dış güçler, ezan bayrak saldırısı unsurları var mıydı, bu kriz Cumhuriyet tarihinin en şiddetli neticesine gebedir. Çünkü diğerlerinin hiç birisinde bu kadar çok uluslararası suçlara bulaşmış idareciler yoktu.”

İddianame hakkında BirGün’e konuşan gazeteci yazar Merdan Yanardağ iddianameye ilişkin şunları söyledi: “Her türlü eleştirel fikri bastırma gayretindeler. Bu despotizmdir. BDDK bankaları korumakla sorumludur, bizim ne sermaye piyasasında ne borsalarda milyon dolarlarımız yok. Dolayısıyla kendi işine baksın.”

Öte yandan kendisinin finans kapitali eleştirdiğini kaydeden Yanardağ bu yorumun iddianameye girmesi hakkında “BDDK kendisini finans kapitale bağlı hissediyor demek ki, biz hatırlatalım, BDDK halkın hizmetinde olmalıdır” dedi.

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez de şunları kaydetti: “Bunlar torba yasadan sonra şimdi de torba dava icat ettiler. Güya BDDK ihbarı, tabii eleştiriye tahammül edemiyorlar. Tek tek twit atanlarla uğraşıyorlar. Bulduklarını torbaya atıyorlar, sonra da ekonomik istikrara kast suçu diye uyduruyorlar. Bu tip davaların devamını göreceğiz ileriki süreçlerde.”

Kaynak: birgun.net
Bu haber 892 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()