BBŞT 27 yıldır İzmirli sanatseverlerle buluşuyor

27. Sanat Yılı’nı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), hem oynadığı profesyonel kadro oyunları ile hem de verdiği kurslarda eğitim alan kursiyerlerin sergilediği oyunlarla adeta kentin sanat merkezi oldu.

16 Ağustos 2019 - 13:39

BBŞT sahnelerinde çocuk-büyük, genç-yaşlı 7’den 70’e kurs veriliyor. Kurs dönemi 8 aylık bir eğitimi kapsıyor. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden eğitimi, ses çalışmaları, oyunculuk teknikleri aktarılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanısıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile Kursiyer Oyunları Festivali’nde seyirci karşısına çıkıyor. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere üç ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor. 

 

 

BBŞT oyuncu fabrikası gibi

 

 

BBŞT’nin uluslararası festivallerde de sahne aldığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz; Türk Sineması’na, tiyatrosuna, tv dizilerine yıllardır oyuncu yetiştiriyor, yönetmen ve senarist kazandırıyor. Ulusal ve uluslararası festivallerde ilçemizi temsil ediyor. Onların yeteneklerini ortaya çıkaran ve yetiştiren tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bu haber 899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()