Bayraklılı tekvandocu Faikcan, İspanya'da yarışacak

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanlık Kupası Avrupa ayağında 3'üncü olarak Milli Takıma seçilen Bayraklı Belediyesi sporcusu Faikcan Memiş, bu kez de İspanya'da Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemiz adına yarışacak. Bayraklı'nın gururu Faikcan'ın hedefi önce Avrupa şampiyonluğu sonra olimpiyatlara katılabilmek.

10 Eylül 2019 - 10:18

Bu yıl Şubat ayında Antalya'daki müsabakalarda gösterdiği üstün başarıyla 14 yaşında milli takım seviyesine yükselen Bayraklı Belediyesi sporcusu Faikcan Memiş, bu güne kadar kazandığı 13 madalyaya yenilerini eklemek için İspanya'daki Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na gidiyor. 1-3 Ekim tarihleri arasında İspanya'nın Castellon bölgesindeki Marina D'or kentinde gerçekleştirilecek müsabakalara iyi hazırlandığını, Türkiye'yi ve Bayraklı'yı en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyen milli sporcu Memiş, "Kendime güveniyorum. Başaracağıma inanıyorum" dedi.


"Bu başarıları hiç hayal etmemiştim"


İspanya için hazır olduğunu söyleyen Memiş, "Antalya'daki müsabakalardan sonra kendime daha fazla güvenim geldi. Oradaki performansım bana milli takıma seçilme şansı getirdi ve ben de bunu İspanya'da en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Artık hedeflerimi daha da yükselttim. Tekvandoya ilk başladığımda sadece bir spor veya hobi olduğunu düşünüyordum. Bu başarıları hiç hayal etmemiştim. Ama şimdi daha farklı düşünüyorum ve gelecekte Bayraklıyı, ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum. Bunun için de çalışmalarımıza Bayraklı Belediyesi çatısı altında hocalarımızla devam ediyoruz" diye konuştu.


"Milli takımlara her yıl sporcular yetiştirmek istiyoruz"


Yaklaşık 4 yıldır Faikcan ile birlikte eğitimler yaptığını belirterek, milli sporcudaki gelişimin kısa sürede farkına varıldığını ifade eden eğitmen Ali Demirci ise, "Faikcan gibi yetenekli çocuklarımız onun yolunu takip edecekler. Önümüzdeki yıllarda da yeni sporcularımızla milli takımlar düzeyinde sporcular yetiştirerek, Bayraklı'yı ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmeyi hedefliyoruz. Bize bu imkanı tanıyan Bayraklı Belediyesi ve başkanımız Sayın Serdar Sandal'a da destekleri için ayrıca teşekkür ederiz" dedi.

 

 

Bu haber 1299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()