Başkan Soyer: “Geldikleri gibi gidecekler”

Brezilya’dan yola çıkan asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı yürütülecek mücadele Gündoğdu Meydanı’ndaki Moğollar konseriyle kitlesel boyuta taşındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geminin İzmir’e gelişini protesto etmek için meydanda toplanan halka “İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” diye seslendi.

05 Ağustos 2022 - 10:55

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Aliağa’ya getirilecek asbestli gemiye karşı güç birliği yaptı. Geminin kente gelmesini engellemek için yürütülecek mücadele, ünlü müzik grubu Moğollar’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda sahne almasıyla başladı.

Moğollar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sevilen parçalarını bu kez insan ve çevre sağlığını korumak için seslendirdi. Alanı dolduran yurttaşlar, üzerinde “Toksik gemi geldiği gibi gidecek”, “İzmir dünyanın çöplüğü değil” yazılı pankartlar taşıdı.
 

Konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çevreciler, meslek örgütleri ve yurttaşlar hep birlikte dinledi.

 

“İzmir dünyanın çöplüğü değil”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasına “Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran ve bu ülkenin vicdanı olan Moğollar'a teşekkür ediyoruz” diyerek başladı. İzmir'in dünyanın çöplüğü olmayacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Büyükelçiliğinin önünde pankart açtık ve uyardık. Dedik ki 'Bu gemi İzmir’e gelmeyecek. Gemi yolda, muhtemelen 30-40 gün içerisinde İzmir'e varması bekleniyor. Ama bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 gün boyunca birçok eylem yapacağız. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

 

“İzmir'i dünyanın hurdalığı yapmak istiyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, “İzmir’i dünyanın çöplüğü, hurdalığı yapmak istiyorlar. Buna izin verecek misiniz? İzmir dünyanın hurdalığı olmayacak. O gemiyi İzmir’e, Aliağa’ya sokmamalıyız. İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de o gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir” dedi. 

 

“İnsanın aklı, vicdanı ve mantığı almıyor”

Müzisyen Cahit Berkay ise ülkenin çöplüğe dönmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Tunç Başkan ülkemizin bir çöplüğe dönüşmesine yol açan o zihniyete karşı bir duruş sergiliyor. Gemi bütün asbestini bu ülkeye getirecek. Neresinden bakarsan bak insanın aklı, vicdanı ve mantığı almıyor. Bu ülke çöplük olmayacak” dedi.

 

Bu haber 293 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()