Başkan Soyer, Frankfurt’ta katıldığı 21. Uluslararası Türk Film Festivali’nin galasında konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Frankfurt’ta düzenlenen 21. Uluslararası Türk Film Festivali’nin galasına katıldı.

27 Ekim 2021 - 17:27

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 41. Genel Kurulu için gittiği Strazburg’un ardından Frankfurt’a geçerek ikili görüşmeler yaptı. Avrupa çapında da önemli bir finans, fuar, otomotiv ve bilişim bölgesi olan Frankfurt’ta kentler arası işbirliğini arttırmak üzere temaslarda bulunan Başkan Tunç Soyer, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ile 21. Uluslararası Türk Film Festivali’nin galasına da katıldı. Galada konuşan Başkan Soyer, festivalin iki ülke arasındaki iyi ilişkilere eşsiz bir örnek oluşturduğunu belirterek “Hiç şüphesiz hepimiz sinemanın insanları, halkları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran büyük bir güç olduğunu biliyoruz. Bu güç, sinemanın insanlığın evrensel kültürünün vazgeçilmez parçası olmasından kaynaklanıyor. Bu evrenselliği dünyanın neresinde olursa olsun korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. İşte bu düşünceyle, göreve gelir gelmez yaptığım ilk icraatlardan biri Sinema İzmir Ofisi’ni kurmak oldu. Temel çabamız, büyük bir özveriyle çalışarak İzmir'i Türkiye'nin önde gelen sanatçıları, yönetmenleri ve sinema emekçileriyle dev bir film platosu haline getirmek. İzmir’in, Akdeniz coğrafyasının bu önemli kentinin sahip olduğu eşsiz değerleri sinema sanatı sayesinde 21. yüzyılın dünyasına taşıyabilmek” dedi.

“Sizleri onursal hemşehrilerimiz olarak görüyorum”
İzmir'i bir sinema kenti yapmak yolunda bugüne kadar sayısız adım attıklarını vurgulayan Başkan Soyer, “Ancak bu akşam açık bir şekilde görülüyor ki, Frankfurt'ta yaşayan yurttaşlarımızla birlikte sinemadan başlayarak ortak çalışmalarımızı çok daha fazla genişletebiliriz. Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel ilişkinin iki ülke halkını kapsayacak şekilde daha da zenginleşmesini ve derinleşmesini çok arzu ediyorum. İşte bu niyetle, geçen Haziran ayında Dünya Kenti İzmir Derneği ile birlikte Frankfurt, Berlin, Bielefeld, Hamm ve kardeş kentimiz Bremen'de İzmir Tanıtım Ofisleri'nin açılışını yaptık. Bu ofisler sayesinde aramızdaki ilişkilerin güçlü ve kalıcı hale geleceğine yürekten inanıyorum. Çünkü sizler bu ülkeyi vatandaşlık bağının da ötesinde emsalsiz bir yurtseverlik duygusuyla seviyor ve sahipleniyorsunuz. İzmir için de aynı duyguları taşıdığınıza hiç şüphem yok. Bu nedenle sizleri artık ‘onursal hemşehrilerimiz’ olarak görüyor ve bundan sonra yapacağımız ortak çalışmalar için büyük heyecan duyuyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Soyer Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının onurlandırdığı 21. Uluslararası Türk Film Festivali'ni düzenleyen Hüseyin Sıtkı başta olmak üzere, destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına, festivale ev sahipliği yapan Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'a ve Dünya Kenti İzmir Derneği Frankfurt Ofis Başkanı Arif Arslaner’e ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bu haber 226 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()