Başkan Sandal, "Varlık gerekçemiz vatandaşa hizmet etmek"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim depremi sonrasında izlenecek yol haritasıyla ilgili toplantılara Mansuroğlu Mahallesi'nden sonra Manavkuyu Mahallesi'ndeki apartman yöneticileriyle devam etti.

03 Haziran 2021 - 10:31

Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıya Başkan Sandal'ın yanı sıra meclis üyeleri, bürokratlar ve Manavkuyu'da evleri yıkılan veya hasar alan apartman yöneticileri katıldı. Toplantılar kapsamında (Bugün) Soğukkuyu, Adalet ve Osmangazi Mahallelerindeki apartman yöneticileriyle bir araya gelinecek.

 

BELEDİYE ŞİRKETİMİZE BAŞVURUN

Başkan Sandal, "Evlerinizi, arsanızı satmayın uyarısında bulunurken, mağdur olmuş vatandaşımızın cebinde daha fazla gelir kalsın diye bunu söylüyoruz. Çünkü yeni evlerin değeri şu andan olduğundan daha fazla olacak. Vatandaşın zor durumundan yararlananların, vatandaşı sömürmesinin karşısında duruyoruz. Bir taraf olmak gerekirse ben vatandaşın tarafında olmayı geçmişte olduğu gibi bugün de asli görevim sayarım. Belediye şirketlerimizden birini kentsel dönüşüm, tasarım, yenileme, planlama sanayi ve ticaret şirketi olarak aktif hale getirdik. Burada vatandaşlarımıza ücretsiz müşavirlik hizmeti vereceğiz ve her aşamada aktif rol alacağız. Hukuki destekten, kredi çekmede vatandaşın teminatı olmaya ve sözleşmelerin yapıldığı sürece kadar her aşamada danışmanlık yapacağız. Oradan alınacak teknik bilgilerle yurttaşlarımızın yol haritasının bir an önce belirlemesini, bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılmasını ve belediyemizle koordinasyon içinde bu işlerin hızlı şekilde bitmesini istiyoruz. Vatandaşımızın tüm meselelerini şirketimiz bünyesinde çözeceğiz. Bu şirketimize danışmak bir zorunluluk değil. İsteyen her yurttaşımız istediği firmayla işlerini yürütebilir. Biz işlerin bir an önce yürümesini istiyoruz ve kimsenin mağduriyet yaşamaması için bize de danışın diyoruz. Tek derdimiz yurttaşlarımız zarar görmeden bu sürecin tamamlanması. Vatandaşlarımızdan bir an önce şirketimize gidip ruhsatlarını almakla ilgili gerekli işlemleri için başvurmalarını istiyoruz. Şirkette oluşturulacak müteahhit listesine tüm depremzedelerimizin anlaştığı firmaları da dahil edebiliriz. Bununla ilgili şirketimizin 0232 502 01 97 telefon numarasını arayıp, bilgilendirebilirsiniz" dedi.

 

BİLGİ KİRLİLİĞİ SÜREÇLERİ UZATIYOR

Kamuoyunda fazlasıyla bilgi kirliliği olduğunu belirterek söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Sandal, "Değerli komşularım piyasada söylenenlere inanmayın. Ciddi bir bilgi kirliliği oluşuyor ve bu, bizim süreçlerimizi uzatıyor. Bayraklı Belediyesi depremzedelerle ilgili bir çalışma yapacaksa, Bayraklı Belediyesi adına kamuoyuna açıklama yapacak tek kişi Bayraklı belediye başkanıdır. Büyükşehir'den bir açıklama yapılacaksa bu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın yetkisindedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili de bir açıklama yapılacaksa ya Bakanımız açıklama yapar, Valimiz ya da Çevre Şehircilik İl Müdürü açıklama yapar. Yani bir çalışanla konuştuk. Bir arkadaşımız söyledi gibi ifadelere itibar etmeyin" dedi.

 

SORUN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Sandal, "Süreç boyunca yüzlerce problemle karşılaşıyoruz. Vatandaşımıza ruhsatın yok, evrak eksik demiyoruz. Çözüm üretiyoruz. Ancak şunu bilmenizi isterim ki; belediye olarak bütün yasal sınırlarımızı vatandaşımız adına zorluyoruz. Mantıklı olan, doğru ve vatandaşın yararına olan neyse onun kararını alır işlerimize devam ederiz. Size her zaman desteğe, yardıma, sizin yanınızda olmaya hazırız ve bu bizim asli görevimiz. Bizim varlık gerekçemiz yanınızda olmak ve size hizmet etmek. Bu süreçte de birbirimizi iyi anlamalıyız. İletişim halinde olup, sorunları birlikte atlatmalıyız" diye kaydetti.

 

ZEMİN ETÜTLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Vatandaşlardan gelen zemin etütleriyle ilgili destek verilmesi önerisine açıklık getiren Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Elçi, "Vatandaşlarımızın zemin etütlerinde ücret istemeleriyle ilgili öneriler oldu. Rakamların çok yüksek olduğu yönünde vatandaşların şikayeti vardı. 2 yıl önce yürürlüğe giren deprem yönetmeliği kapsamında son genelgelerde sondaj, kuyu, derinlikler ve alınan örnekleme sayıları arttı. Bakanlığın hazırladığı genelgeler kapsamında verilen bir karar. Bunlar da maliyetleri arttırıyor. Zemin etütleri hazırlatılırken müteahhit firmayla anlaşmış olmakta fayda var çünkü zemin etütleri yapılırken yapı denetim firmasının görevlendirilmiş olması gerekiyor. Bunun için de bir mimar tarafından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurulması gerekiyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor" diye belirtti.

 

DEPREMZEDELER SORUNLARINI ANLATTI

Konuşmanın ardından soru cevap bölümünde söz alan depremzede vatandaşlar teknik konularda bilgi alırken akıllarındaki sorulara da yanıt buldu. Talep ve önerilerini dile getiren apartman yöneticileri özellikle geçen zamanda artan maliyetlerden, kredi faizleri ve zemin etütleri gibi konulardaki giderlerin fazlalığından dolayı yaşadıkları sıkıntıları da anlattı. Apartman yöneticileri, Başkan Sandal'a çabalarından ve ilk günden bu yana verdiği desteklerden dolayı da teşekkür etti.

 

VATANDAŞIN LEHİNE OLAN NE VARSA ONU YAPARIZ

"Vatandaşın lehine olan her konuda üzerimize düşeni yapacağız" diyen Başkan Sandal, "Amacımız konutların bir an önce yapılıp, komşularımızın yeniden evlerine dönmeleridir. Vatandaşımız hangi siyasi partiden, inançtan, görüşten olursa olsun bunların bizim için hiçbir önemi yok. Bu siyasi bir arena değil. Bizim bakış açımız, vatandaşın sorununu en hızlı şekilde çözmektir" diye konuştu.

Bu haber 365 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()