Başkan Sandal, Emekçilerle 1 Mayıs'ı Kutladı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü emekçilerle birlikte kutladı. Sandal, belediye içinde aile olarak birlik olup, iyi günde, kötü günde dayanışma içinde olacaklarını ve haksızlıklara karşı hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi. İzinler, mesai ücretleri ve belediye çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Sandal, değişikliklerin süreceğini ifade ederek, "Ben herkese eşit mesafedeyim ve emekçilerimizle sonuna kadar birlikteyim" dedi.

02 Mayıs 2019 - 08:54

Bayraklı Belediyesi Fen İşleri şantiyesindeki kutlamaya Başkan Sandal'ın yanı sıra, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve işçiler katıldı. Davullu zurnalı kutlamada Başkan Sandal'da işçilerle birlikte halay çekti. 

 

Konuşmasında, topluma karşı sorumluluklarının olduğunu ve kendilerine topluma hizmet etme görevinin verildiğini belirten Başkan Sandal, "İki görevim var: bir; burayı liyakat esasına göre düzenleyip, herkesin hakkının, hukukunun savunulduğu, kente hizmet eden bir belediye. İki; bütün personeliyle birlikte başkan dahil, vatandaşın hizmetinde olan bir belediye anlayışı. Bugün bizim en anlamlı günümüz. En güzel bayramımız. Her nedense her 1 Mayıs'ta benim ruhum farklı dalgalanır. Yüreğim başka bir coşkuyla dolar. Herhalde genetiğimizde, ruhumuzda var. Emekten, işçiden, barıştan yana olmak, bizim yaşam felsefemiz. O yüzden bu güzel gününüzü, onurlu gününüzü, mücadele gününüzü yürekten kutluyorum" dedi. 

 

BİRLİK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE VURGUSU

 

Sandal, "Biz Bayraklı Belediyesi'nden ekmeğimizi kazanıyoruz ve Bayraklı Belediyesi'ni bir mevzi olarak görüyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımız var. Önce bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ve kendi içimizde birlik olup, dışarıya karşı tek vücut olacağız. Bugün birilerinin ayağına bastığımızdan cızırtılar duyuyoruz. Dışarıda bastığımızda içeride duyuyoruz. Mesele vatandaşın, yetimin, okula gidemeyen çocuğun hakkı olduğu sürece ayağımızı kaldırıp, kaldırıp, o noktalara basmaya devam edeceğiz. Hiç kimseden korkumuz, çekincemiz yok. Birlikten anladığımız budur. Dayanışacağız. Temel haklarımızla ilgili dayanışacağız. Eşit işe eşit ücret anlayışı noktasında dayanışacağız. Herkesin liyakat esasına göre görevlendirilmesi noktasında dayanışacağız. İyi günümüzde, kötü günümüzde varlığımızda yokluğumuzda aile içinde hep beraber olacağız. Dışarıya karşı dayanışacağız ve mücadele edeceğiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı mücadele edenlere karşı, ülkeyi uluslararası sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere karşı, haklarımızı gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele edeceğiz.  Sınıfsal karakterimizi kaybetmeden, kendi anlayışımızla tüm belediyelere, diğer vatandaşlara örnek bir işi burada yapmak istiyoruz" dedi.

 

TEK DERDİMİZ: HERKESİN İŞİNE MUTLU GELİP, GİTMESİ

 

Emekçilerin baş tacı olduğunu dile getiren Başkan Sandal, "Hakkımızda çok şey söylendi. İzinleri, mesaileri kaldırdığım söylendi. Bunların hiçbirinin aslı ve astarı yoktur. Size benim izni kaldırdığımı söyleyen arkadaşlar şu anda o izin haklarından yararlanıyorlar. Hiçbir arkadaşımızın işiyle, emeğiyle, ya da başka noktalarda arkadaşımıza baskı uygulamak gibi bir paranoyamız yok. Biz herkes işe mutlu, huzurlu gelsin ve öyle ayrılsın istiyoruz. Kimse keyfi için 8 saatini geçirmez, sokakları süpürmez. Eğer bu arkadaşlar geliyorsa, çoluk çocuğunun rızkı için, emeği için, derdi, kederi için, mecbur olduğu için geliyor. Bizim de bu arkadaşların emeğine saygı duymamız lazım. Bunun gereği için bu arkadaşlarımıza sonuna kadar saygı duyacağız. Ve bu arkadaşların emeklerini ve haklarını savunan parazitlerle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Temizlik işçisi arkadaşlarım 7/24 sokakları süpürüyorlar. Tabii ki, evde oturup, o arkadaştan fazla ücret alan adamla ilgili işlem yapmak benim boynumun borcudur. Benim başımın tacı emek veren, çalışan, işini doğru yapan arkadaşlar" diye konuştu.

 

KEYFİ YAZILAN MESAİLERİ KALDIRDIK

 

Belediyede mesailerin de kaldırılmadığını ve söylentilerin aslı olmadığını vurgulayan Başkan Sandal, "Mesaileri de zorunlu işler dışındaki işlerde kaldırdık. Ben eğer herhangi bir cumartesi, pazar veya hafta içi mesai saatleri dışında bir iş varsa buradaki mesaileri kaldırmadım. Ben keyfi olarak yazılan mesailerin önüne geçtim. Kimseye bağırmadım çağırmadım. Ben işini yapmayan adama söylenmesi gerekeni söyledim. Saat 10'da gelip, kahvaltı yapan adama söyledim. 8.30'da iş başı yapacağım deyip, binanın önünde sigara içen arkadaşa söyledim ben. Bugüne kadar işini yapan bir arkadaşa negatif bir şey söylemişsek, yanlış bir şey söylemişsek işte hodri meydan. Bir arkadaşı dahi getirin özür dileyeceğim. Benim adım Serdar Sandal, ben pes etmem. Ben tüm arkadaşlara eşit mesafedeyim. Her sendikaya da eşit mesafedeyim. Sendikalar arasında ayrım yaptığım, farklı işler yaptığım söylentileriyle ilgilenmem arkadaşlar. İşçi arkadaşlarımız örgütlenirler, siyasal mücadelelerini, emek mücadelelerini kiminle yürüteceklerse, kimi temsilci seçeceklerse biz onunla görüşürüz.Ben bana bağlı, benim güdümümde bir sendika istemiyorum. Kendi konumunun, kendi sorunlarının ve dertlerinin farkında olan ve emek mücadelesini güden benimle kıyasıya pazarlık eden sendika istiyorum. Ben iş yerine sahip çıkan, talana karşı çıkan, boş yere yazılan mesailere ses çıkaran, işe gelmeden ücret alanlara karşı mücadele eden, liyakat esasına görevlendirme olmadığı zaman buna baş kaldıran bir sendika istiyorum" diye kaydetti.

 

DEĞİŞİKLİKLER SÜRECEK

 

Belediyede yönetim olarak yapılan yeni düzenlemelerle ilgili de bilgi veren Başkan Serdar Sandal, "Ufak tefek düzenlemeler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü ben, mesleği farklı, uzmanlığı farklı bir arkadaşın başka bir alanda atıl olarak durma işine 'evet' demem. Herkes, yerinde işinde yapabileceği işte, topluma faydalı olabileceği işte çalışacak. Bunun gereği neyse onu yapacağız. Ben sizlerle sonuna kadar birlikteyim. Tasarrufun da düzenlemenin de yapılan her işin altında yatan şey, sizin o alın teriyle hak ettiğiniz, tertemiz emeğinizin karşılığını zamanında vermek. Tüm derdimiz bu. Ve bunda da hiçbir sorun yaşamayacağız. 'Yapar, yapamaz, eder, edemez' herkese göstereceğiz. 1 aylık süreçte yapabileceklerimizin sinyalini verdik. Bundan sonraki süreçte bunu daha çok göreceksiniz. İşini  yapmayan adamla ilgili iyi niyetim olmaz. Çünkü çalışan insanlara da hakaret o. 1 Mayıs'ta en güzel slogan faşizme karşı omuz omuza" diyerek sloganlar eşliğinde sözlerini tamamladı. 

 

Bu haber 833 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()