Başkan Oran’dan soğan üreticisine destek

Çeşme Belediyesi tarafından ilçenin yöresel beyaz soğanını tanıtmak ve üreticiye destek olmak amacıyla, “Soğan tarlada kalmasın, sofralarınızda olsun” projesi kapsamında Ilıca ve Alaçatı pazarında soğan kavurma etkinliği gerçekleştirildi.

07 Mart 2021 - 13:20

Her yıl milyonları ağırlayan Alaçatı Ot Festivali’nde önemli katkıları olan Tulin Onaner’in soğanın faydalarını anlattığı etkinlikte üreticinin emeğine vurgu yapıldı.

 

Etkinliğe katılan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, soğan kavurarak, vatandaşlara ikram etti. Üreticilere yaptığı desteklerle adından sıkça söz ettiren Oran, “Mutfağımızın olmazsa olmazı soğan bu yıl tarlada kaldı. Soğanı ziyan etmemeliyiz. Çiftçilerimiz çalışıyor ama kazanamıyor, zarar ediyor. Bu soğanların tüketilmesi lazım. Bu düşünceden yola çıkarak, üreticilerimize destek vermek aynı zamanda soğanın faydalarına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Endemik bitkilerimizden olan Çeşmemiz’in beyaz soğanını korumak ve desteklemek amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Pandemi nedeniyle üreticilerin ciddi sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Oran, “Pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıldır restorantlar, oteller kapalı. Bir çok ürünün halka ulaşması lazım. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Üreticilerimizin yanındayız ve her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Bu haber 547 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()