Başkan Kılıç: Cumhuriyet aydınlık bir ülkenin teminatıdır

29 Ekim 2019 - 12:08

Buca Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, 96’ıncı yıla özel resepsiyon ve fener alayıyla kutladı. Buca sokaklarında dev Türk bayrağı eşliğinde başlayan cumhuriyet coşkusu, yürüyüşün ardından BBKSM’de düzenlenen resepsiyonla devam etti. Tango ve Türk Sanat Müziği ile renklenen gecede Başkan Kılıç, cumhuriyetin 96’ıncı yaşını zeybek oynayarak karşıladı. Kılıç, “Cumhuriyet; kadınların öldürülmediği, çocukların yatağa aç girmediği, kimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin düşüncelerin özgür olduğu, adaletin herkes için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatıdır” dedi.  

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü, Buca’da adına özel resepsiyon ve fener alayı ile kutlandı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Buca sokakları, bayramdan günler öncesinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donatılarak başladı. 

FENER ALAYI VE DEV TÜRK BAYRAĞI 
Kutlamalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” dediği 28 Ekim akşamı, Buca sokaklarındaki yürüyüşüyle devam etti. Buca Kent konseyi ile birlikte Buca Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, fener alayı ve Türk bayrakları eşliğinde Kasaplar Meydanı’na kadar devam etti. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın katılımı ve yüzlerce Bucalının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. 

CUMHURİYET RESEPSİYONU BÜYÜLEDİ
Yürüyüşün ardından Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 96’ıncı Yıl Resepsiyonu’na geçildi. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde(BBKSM) düzenlenen baloya Başkan Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge Torun,  Buca protokolü, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.  

96’INCI YILA ZEYBEKLİ KARŞILAMA
Resepsiyonda Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğraflarından hazırlanmış sergi ve  Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı, Türk kadını ve Türk askerini canlandıran performans sanatçıları konukları karşıladı. Tango gösterisinin büyülediği etkinlikte Pınar Bulut ve Ümit Bulut, Türk Sanat Müziği performansıyla katılımcılara eşsiz bir gece yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Başkan Kılıç, cumhuriyet coşkusuna Harmandalı eşliğinde zeybek oynayarak ortak oldu. Cumhuriyetin yeni yaşı ise hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile karşılandı. 

CUMHURİYET AYDINLIK BİR ÜLKENİN TEMİNATIDIR
Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kılıç, sözlerine Nutuk’tan alıntılarla başladı. Cumhuriyetin, en zor zamanda Türk milletinin birlik beraberliğiyle kurulduğunu hatırlatan Kılıç, “Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birçok nesiller yetiştirmiş, özgür ve bağımsız bir milletin yaşam biçimi haline gelmiştir. O yüzdendir ki bugün en büyük bayramdır. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, yaşam biçimidir.  Cumhuriyet medeniyettir; aydınlıktır. Cumhuriyet seçme seçilme hakkıdır; kadındır. Cumhuriyet köy enstitüleridir; üretmektir, emektir. Cumhuriyet irfanı hür, vicdanı hür, fikri hür eğitimdir. Cumhuriyet hakça bölüşmektir; kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bağımsız yargıdır, inanç özgürlüğüdür; adalettir. Yani cumhuriyet; kadınların öldürülmediği, çocukların yatağa aç girmediği, kimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin düşüncelerin özgür olduğu, adaletin herkes için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatıdır” dedi.  

YENİ NESİLLERLE BİRLİKTE AYNI KARARLILIKTA YAŞATACAĞIZ
Kılıç, “Bizler hepimiz cumhuriyet çocuklarıyız. Ata’mızın en büyük mirası olan cumhuriyetimize sahip çıkmaktan, onun ilkelerini fikirlerini savunmaktan asla vazgeçmedik. Aldığımız cumhuriyet mirasını koruyabilmek adına hak, hukuk, adalet diyerek toplumun her alanında mücadelemizi sürdürdük.  Cumhuriyet değerlerine karşı hayırsız bir evlat gibi davrananlara, mirasyedilere inat mücadeleden asla taviz vermedik. Evet bugün ne yazık ki cumhuriyetimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetten çok farklı. Ama bizlerin cumhuriyete bakışı hala aynı. Cumhuriyeti yeni nesillerle birlikte aynı kararlılıkta yaşatacağız.  Bugün milyonlarca pırıl pırıl gencimiz, ne kadar işsizliğin ümitsizliğin pençesinde hayat kavgası mücadelesi verse de söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk olduğu zaman, adalet mücadelesi olduğu zaman neler yapabileceklerini sadece bizler değil tüm dünya gördü. Cumhuriyet için, özgürlükleri için, ellerinde kitaplarıyla sadece ‘adalet’ diyen gençlerimiz… Onlara ümidimiz sonsuz. Gençliğimizin ve çocuklarımızın Atatürk’ü ve cumhuriyeti algılama sağlamlığını görünce dünyalar bizim oluyor, ufuklar aydınlanıyor” şeklinde konuştu. 

Bu haber 665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()