Başkan İnce 13 yıllık performansını değerlendirdi: "Güzelbahçemize verilmiş sözlerimiz gideceğimiz yollarımız var"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçemize verilmiş sözlerimiz gideceğimiz yollarımız var” dedi.

13 Mayıs 2022 - 12:12

Gerçek Haberci'nin haberine göre Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 13 yıllık performansını değerlendirdi. Başkan İnce, Güzelbahçe için çalışmaya devam edeceklerine dikkat çekerek, “Daha Güzelbahçemize verilmiş sözlerimiz gideceğimiz yollarımız var. Yapacak iş çok; paramız az. Bir şekilde yapıyoruz” diye konuştu.
“Önce kendimize sonra birbirimize inandıkça seçimlerde rekorlar kırdık”
İnce, 2019 seçimlerini Halide Edip Adıvar’ın ‘Ateşten Gömlek’ romanına benzeterek, “Bu iyi bir betimleme olur. Doğduğum kente, partime, aileme ve kendime söz verdim bu gömlekte yanmayacağım, kimse yanmayacak. Ben dahil hiçbirimize zarar gelmeyecek herkes daha iyi olacaktı. Ekibimiz ve aklımız ile bu ateşi söndürdük belediye başkanlığı gömleğini üstümüze giydik. Memursuz bilgisayarsız başladığım serüvenime sayısız eserler ile devam ediyoruz. Mottomuz inanmak oldu, önce kendimize sonra birbirimize inandıkça seçimlerde rekorlar kırdı; ama en önemlisi buna Güzelbahçeli vatandaşlarımızı inanırdık” ifadelerini kullandı.
“Yeşil alan stratejik planımız var”
Hiçbir inanca kimliğe saygısızlık etmeden herkesi kucakladıklarının altını çizen ince, “Camilerin boyası ve temizliği ilgilenirken Alevi vatandaşlarımızdan gelen talepler zerine 4 ay gibi kısa bir sürede Cemevini hayırseverlerin bağışları ve belediye katkıları ile açtık. Bölgemizde ciddi sayıda Hristiyan vatandaşlımız var, o kardeşlerimizi de de unutmadık. İnsana dair değildi sadece çalışmalarımız. En yakın komşularımız olan can dostlarımız için geçici bakımevi yatık ve daha sonra da genişlettik. Düzenli olarak mama dağıtımı yapmakla birlikte kentimize parklar kazandırdık. Hiçbir belediyede yeşil alan stratejik planı yoktur. Biz yeşil alanlarımızı nasıl oluşturacağız planlayarak yaptık. Çünkü benim mesleki bir ayrıcalığım var, peyzaj mimarıyım” açıklamasını yaptı.
“Demek ki bir şeyleri doğru yapmışız ve daha yüksek oyla seçilmişiz”
İnce, İzmir Körfezi’nin ilk mavi bayraklı plajını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte açtıklarına dikkat çekerek, “Demek ki bir şeyleri doğru yapmışız ve vaatlerimizi gerçekleştirmişiz ki yüksek bir oyla yeniden seçilmişiz. Seçimden önce tematik parkımızın planlarını tamamlamıştık, seçildikten hemen sonra çalışmalara başladık. Bize yeşil alanlar yetmedi, yangınlar her yeri kasıp kavururken orman yapmaya karar verdik. İlk başta zeytinden başladık. Her Güzelbahçeli genç için bir zeytin ağacı diktik” görüşünü aktardı.
“Amacımız bu çarşıyı özel bir yer yapmak”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘En az oy aldığın yere en fazla hizmeti götüreceksin’ söylemlerini işaret eden İnce, şunları söyledi:
“Biz bunu da uyguladık. Atatürk Mahallesi’ne baktığımızda birçok şeyi yapmışız. Burada da İBB’nin finansal desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projelerin hepsinin tasarımı benim arkadaşlarım tarafından yapıldı, bu çarşı yapılırken cazibeyi arttırmak zorundaydık. Esnaftan hiçbir şey talep etmeden ciddi bir para harcadık. Esnaf odası ile bir protokol yaptık, kapının önündeki sandalye ve masaların yüzde 80’ini belediye karşıladı. Amacımız bu çarşıyı özel bir yer yapmak. Güzelbahçe’deki çarşıdaki kadınların tezgahlarını da biz veriyoruz işgaliye de almıyoruz.”
“Diplomam peyzaj mimarlığı; ama ben çiftçiyim”
Çiftçilere yönelik de destekler verildiğini kaydeden İnce, “Benim diplomam peyzaj mimarlığı; ama ben çiftçiyim. Benim annem babam çiftçi ve çiftçi milletin efendisidir. Şu anda çiftçilerimiz köylülerimiz çok zor zamanlar geçiriyor. Köylümüze gübre dağıttık, kükürt dağıttık. Çiftçimiz kaliteli üzüm kaliteli bardacık için çiftçimizle birlikte hazırlık yapmış olduk. Mandalinalar hafif büyümeye başladığında akdeniz meyve sineğini iğnesini sokar ve içine larva bırakır. Biz o sinekleri tutacak yapışkan tuzaklar dağıttık, ilaç az kullanmaları için” dedi.
“Bu yol da nasipse bana kısmet olacak”
İnce, Güzelbahçe’ye açılacak alternatif yok ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak, “Kültür merkezinin bulunduğu yer 90’lı yıllarda planlanmış ve bağışçıdan alınmış. İmar planları, her şey düzgün. Bunu herkes yapmak istedi. Bununla ilgili herkese danıştım. 98 yılında bu yola ismi verilen Hülya Yarbuz’un kitapçığında ‘Ağaçlar taşınacak ve alternatif bir yol açılacak’ demişti. Bu da nasipse bana kısmet olacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük, ağaçları taşıyın sizin uzmanlık alanınız sonra biz girelim dedi. Biz ağaçların bir kısmını taşıdık bu yıl içinde de kalanları taşıyacağız. Bu yol bana çok gerekli değil çünkü otoban ücretsiz. Ama Çeşme’den Karaburun ve Seferihisar’dan gelen vatandaşlarımızın otobana girmesi imkansız. Bu yol o yüzden çok önemli” diye konuştu.
Güzelbahçe’ye yapılması planlanan vapur seferleri ile ilgili konuşan İnce, “Daha randımanlı sayıya ulaşamadıklarını, yolcu bulamadıklarını söylediler. “Yanaşma iznin bizim aldığımız iskeleden seferlerin sürmesi için daha düşük tekne alımı ile seferlerin başlayacağını söylediler. Şu anda n e zaman olacağı ile ilgili tarih veremiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber 281 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()