Başkan Arda ve tüm çalışanlar patateslerin dağıtımı için seferber oldu!

10 ton patates ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı

21 Temmuz 2020 - 13:17

Gaziemir Belediyesi’nin hem üreticiye hem de ihtiyaç sahibine destek olmak amacıyla tarım kooperatifinden satın aldığı 10 ton patates, ekonomik zorluk yaşayan ailelere dağıtılmaya başlandı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve belediyenin farklı birimlerinde çalışan ekipler, imece usulü gelen patatesleri 10’ar kilogramlık çuvallara doldurarak hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, salgının Türkiye’de görülmeye başlamasının hemen ardından olası ekonomik daralmayı öngörerek hem üreticiyi hem de ihtiyaç sahiplerini desteklemek için harekete geçmişti. Başkan Arda ile Tire Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Gökhan Güngör arasında imzalanan anlaşma kapsamında, Tire Üretim ve Pazarlama Kooperatifi çatısı altında birleşen Tire Kızılcahavlu Köyü’ndeki üreticilere 10 ton patates satın alma garantisi verildi. Mart ayında toprakla buluşan tohumlardan elde edilen patatesler Gaziemirli ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.
Patateslerin Gaziemir’e ulaşmasının ardından belediyenin farklı birimlerinde çalışan personel de, imece usulü çalışarak patatesleri kendi elleriyle 10 kilogramlık çuvallara doldurarak dağıtım ekibi için hazır hale getirdi. Çuvallara doldurulan patatesler de belediye ekiplerince belirlenen 1000 ihtiyaç sahibi aileye dağıtılmaya devam ediyor.

Yerli tarım çok önemli
Yerli tarımın Türkiye için çok önemli olduğunu, Koronavirüs salgını süresince yaşanan sıkıntılarla bunu yakından gördüklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları söyledi:

“Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesiyle birlikte önemli bir ekonomik daralma olacağını öngörmüştük. Birçok işyerinin kapanacağını, vatandaşların işlerini kaybedeceğini bekliyorduk. Bu kapsamda Sosyal Market Projemizin açılışını öne aldık. Destek verilecek aile sayısını artırdık ve gıda yardımlarını vatandaşlarımızın evlerine ulaştırdık. Ayrıca tarımsal anlamda yaşanacak sorunları da öngörerek ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için 10 ton patates ekimi konusunda anlaşmıştık. Bu şekilde yaşanacak olası sıkıntıların da bir anlamda önüne geçmek ve çiftçimize destek olmak istedik. Yaptığımız anlaşmanın ardından tohumlar mart ayında toprakla buluşmuştu. Ekimini yaptırdığımız patateslerin hasat edilmesiyle yurttaşlarımıza dağıtmaya başladık. Bu anlaşma ile hem üreticiye hem de ihtiyaç sahiplerine destek olduk. Çalışanlarımızla birlikte patatesleri birlikte çuvallara doldurarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Patates ile ilgili ilgili üretici ile halk arasında köprü olacak çalışmalara devam edeceğiz” 
 
--

Bu haber 760 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()