Başhekimin Keyfi Kararını Yargı Engelledi

Sağlık Bakanlığı’nın geçici yurtdışı görevlendirmesine başvuran hekime keyfi şekilde engel olan başhekimin kararını İdare Mahkemesi iptal etti.

26 Haziran 2019 - 14:44

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında geçici yurtdışı görevlendirmesi için hekimlerden başvuru istedi. Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışan bir hekim yurtdışı görevlendirmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvurdu.

Hekim, basamaklarında birisi olan kurum bilgisi evrakının çıktısını alarak Hastane Başhekimi onayına sundu. Ancak başhekim böyle bir yetkisi olmamasına rağmen başvuruyu onaylamadı. Başhekim yazdığı yazı ile yurt dışı görevlendirmeye onay vermediğini belirtti..

Aynı zamanda Genel Sağlık-İş üyesi olan hekim bu olayı yargıya taşıdı. Bakanlık internet sitesinde yayınlanan yurt dışı geçici görev başvurusunu, yetkisi olmadığı halde engelleyen işleme karşı Kastamonu İdare Mahkemesi’ne iptal davası açıldı. Yargılama sonucunda mahkeme başhekimin kararını iptal etti.

Yetki gaspı

Kararda şunlar ifade edildi: “Bu durumda davalı idare tarafından yurt dışı görevlendirme hususunda karar verme yetkisi bulunmadığı halde davacının talebinin reddedilmesine ilişkin işlemde yetki gasbı olduğu açık olup, bu haliyle dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”

İşlem yapılmalı

Konuyla ilgili Genel Sağlık-İş Başkanı açıklama yaptı. Her makamın yasa tarafından kendisine verilen yetkileri, yasal sınırlar içinde ve hukuka uygun olarak kullanması gerektiğini ifade eden Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Hiçbir yetkisi olmadığı halde üyemizin yurt dışı geçici görevlendirme evraklarını onaylamayan başhekim Mahkeme kararında belirtildiği üzere yetki gasbında bulunmuştur” dedi. Bacaksız, mahkeme kararının Sağlık Bakanlığına iletilerek başhekim hakkında işlem yapılması istendiğini de kaydetti.

Kaynak: birgun.net
Bu haber 649 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()