Balkanlar’dan Buca’ya kültür köprüsü

Uluslararası Tarihi Kunduracı Çınarı Festivali kapsamında Bulgaristan’dan Buca’ya gelen göçmen sanatçılar, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ı ziyaret etti. Başkan Kılıç’a özel ilgi gösterdiği için teşekkür eden konuklar, 50 yıllık hasretin son bulduğunu ifade etti. Buca Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Başkan Kılıç ise,“ Kültür köprüsünü hep birlikte inşa ediyoruz” dedi.

03 Ağustos 2019 - 10:50

Nesilden nesle kentin kültür mirasını yaşatmak için çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi, Balkanlar’dan kültür köprüsü kurdu. 

Belediye tarafından Kaynaklar ve Karacaağaç  köylerinde iki gün sürecek Uluslararası Tarihi Kunduracı Çınarı Festivali  kapsamında Bulgaristan’dan Svetlina 1948 Halk Kültür Evi Folklor ve Müzik Ekibi Buca’ya geldi. 

50 YILLIK HASRET BİTTİ
Smolyan kentindeki Gövren Köyü’nden otobüsle gelen 40 kişilik ekip, etkinlik öncesi ilk olarak Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Etkinliğin gerçekleşmesinde Başkan Kılıç’ın özel olarak ilgi göstermesine teşekkür eden Svetlina 1948 Halk Kültür Evi Başkanı İsmail Terzi, 50 yıllık hasretin bittiğini söyledi. Terzi, “Yasaklı zamanlardan beri 50 yıldır anavatanımıza gelmek bizim için hayaldi. O dönemlerde türkülerimizi söyleyemezdik, duygularımızı anlatamazdık. Şimdi 50 yıl sonra sizin aracılığınızla bu hasreti dindiriyoruz.  Genç kardeşlerimizin hem vatanlarıyla hem kültürleriyle kucaklaşmasını sağlayacağız. O kadar mutluyuz ki tarif edemiyoruz. Haftalardır heyecanla bugüne hazırlanıyoruz. Umarız bundan sonra da böyle kültür köprüleri kurmaya devam ederiz. Hayallerimiz gerçek oldu. Atalarımızın kültürlerini burada hep birlikte söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.  

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ İNŞA ETTİK
Konukların yoğun sevgi seliyle karşılaşan Başkan Kılıç, “Tarihsel açıdan da İzmir’in tarihinin en yoğun yaşandığı kenttesiniz. Buca genel itibarıyla köken olarak çok eski zamanlara dayanan bir yapıya sahip. 1900’lü yıllar sonrasında mübadele zamanında çok ciddi göç almış. Şu an Buca’yı kuran yapı, o mübadele zamanlarından kurulmuştur. Buca’da tüm renklerimizle bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Biz bu coğrafyanın çocuklarıyız. Atalarımızın kültürlerinin yaşatılması ve o kültürlerin gelecek kuşaklara aktarılması bizler sayesinde yaşayacaklar. Bugün bir kültür köprüsünü hep birlikte inşa ediyoruz. Buca Belediyesi olarak hep yanınızdayız. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin” ifadelerini kullandı. 

Bu haber 711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()