Bakanlık, kur farkından dolayı 5 ilde hava ambulans hizmetine son veriyor

Sağlık Bakanlığı kur farkından dolayı maliyetlerin arttığını belirterek bazı illerde hava ambulans hizmetine son veriyor.

17 Haziran 2022 - 09:16

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın kur farkından doğan maliyetlerin artması sonucu 5 ilde Ekim 2022'den itibaren hava ambulansı hizmeti vermeyeceğini anlatan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bu illerdeki hava ambulans merkezlerinin kaderine terk edilerek çalışan personelin de ücretsiz izne ayrıldığını ileri sürdü.

Sivas'ta kış koşullarında hastaların hastaneye ulaşmada ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hava ambulansı hizmetinin iptal edilerek adeta Sivas'a ceza verildiğini belirtti.

'Manidar bir durumdur'

Karasu, “Her fırsatta sağlıkta çağ atladık diyen AKP iktidarından önce Sivas'ta altı hastane vardı şu an ikiye düştü, yatak sayısı da azaldı. AKP geldi Numune, Devlet Demir, yolları, SSK, Askeri ve Kızılay hastanelerini kapattı. Şimdi de Sivas'ın hava ambulansı alındı. Ambulans helikoptere en çok ihtiyaç duyulan bir il olan Sivas'tan bunun alınması çok manidar bir durumdur. Sivas'taki beceriksiz yönetim, beceriksiz siyaset ambulans helikoptere de sahip çıkamadı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Karasu, “Binlerce kilometre uzaktan getirilen hastaları şov malzemesi yaparken Sivas başta olmak üzere Çanakkale, Malatya, Bursa ve Afyon'da ambulans helikopter hizmetinin sona vermesi vicdanınıza sığıyor mu? Garantili projelere gelince göz ardı ettiğini kur farkı, 5 tane helikoptere için mi geçerli. Sağlık Bakanlığınızın kur farkını karşılayacak kadar bütçesi kalmadı mı? Yoksa insan sağlığınıza verdiğiniz değer bu kadar mı?” diye sordu.

Bu haber 298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()