Bakan Varank: Yeni bir sisteme ihtiyaç var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Dijitalleşmenin faydalarının adilane dağıtılabilmesi için veri transferini düzenleyen yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç var' dedi.

05 Eylül 2022 - 14:12

G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı, Dönem Başkanı Endonezya'nın ev sahipliğinde Bali Adası'nda gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Türkiye'yi temsilen çevrim içi katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, salgın sonrası dönemde dijitalleşmenin eğitim, ticaret, sağlık ve benzeri alanlardaki öneminin tüm dünya ülkeleri tarafından kavrandığını bildirerek, Endonezya Dönem Başkanlığının dijital okur yazarlık, veri akışları, bağlanabilirlik önceliklerinin Türkiye'nin çalışmalarıyla ve öncelikleriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Salgın döneminde ivme kazanan dijital teknolojilerin yaygınlaşmasının yeni eşitsizliklere ve uçurumlara neden olduğuna dikkati çeken Varank, oluşan bu dijital uçurumu aşmanın en etkili yolunun insan merkezli bir duruş sergilemek olduğunu kaydetti. 

Varank, dünya nüfusunun üçte birinin gerekli dijital araçları, dijital okur yazarlığı veya internet erişimi yokken başarılı olmasının mümkün olmadığının altını çizerek küresel bir dönüşüm olacaksa, bu uçurumun haksız rekabete dönüşmesine izin vermemenin asli görevleri olduğunu söyledi. 

Veri transferinin devasa boyutlara eriştiği dünyada, bu verilerin kötüye kullanılması, mahremiyetin korunması ve fikri mülkiyet hakkında endişelerin üst düzeye çıktığını dile getiren Varank, "Yeni dönemde, gelişmekte olan ülkeler, küresel dijital platformlara yalnızca ham veri sağlayıcısı olma riskiyle karşı karşıya. Günümüzün dijital dünyasını yöneten bir elin parmaklarını geçmeyen güçler her türlü manipülasyonu yapıyor. İnsanlık bir dönüm noktasında bulunuluyor. Dijitalleşmenin faydalarının adilane dağıtılabilmesi için veri transferini düzenleyen yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber 255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()