Bakan Muş: 2022'de yüzde 5 civarında bir büyüme oranı bekliyoruz

Türkiye'nin 2022 yılında büyüme performansına ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yüzde 5 veya biraz üzerinde büyüme beklendiğini açıkladı.

05 Şubat 2023 - 14:45

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin 2022 yılındaki büyüme performansı için "Geçtiğimiz yılda rakamlar daha açıklanmadı ama yüzde 5 civarında veya biraz üzerinde bir büyüme oranı bekliyoruz" dedi.

Muş, AKP Kars İl Başkanlığında düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu.

Muş, Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığının görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Söz konusu sınır kapısının farklı bir durumunun olduğunu ifade eden Muş, "Azerbaycan hukukunun da korunması gerekiyor. Orada bir denge sağlandığı zaman, bizim taraftaki işimiz de teknik altyapısının hazırlanması. Oradaki altyapıyı hızlı bir şekilde tamamlayabiliriz. Biz Türkiye olarak ticari faaliyetlerin rahat sürdürülebilmesi adına bu kapıların sayılarını artırıyoruz. Bunu Kars ve Ermenistan ile alakalı söylemiyorum. Çünkü eğer iki kapı olursa ona göre yoğunluk azalıyor, işlemler hızlı olursa bu ticari faaliyetlerin hızına o kadar çok yansıyor" şeklinde konuştu.

Bu haber 208 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()