Bakan Gül: Açık cezaevlerinde 3 hükümlü koronavirüsten hayatını kaybetti

Adalat Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs salgınına yönelik yaptığı bilgilendirmede, açık cezaevlerinde 17 hükümlüye koronavirüs teşhisi konulduğunu, tedavi gören 3 hükümlünün ise yaşamını yitirdiğini bildirdi

13 Nisan 2020 - 14:52

Adalat Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs salgınına yönelik açıklamalarda bulundu. gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu kaydeden Gül, "3 hükümlü tedavi sırasında hayatını kaybetti" dedi.ı

Gül, şöyle devam etti:

"Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyi, kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlü yoğun bakımda."

Vakaların kontrol edilebilir düzeyde olduğunu söyleyen Gül, kapalı cezaevlerinde ise pozitif vakaya rastlanmadığını bildirdi.

Gül ayrıca, 14 hakim ve savcı, 32 adliye, 79 cezaevi ve 34 Adli Tıp Kurumu personelinin koronavirüs testlerinin de pozitif çıktığını söyledi.

 

1097 KİŞİ HAKKINDA KORONAVİRÜS SORUŞTURMASI

Savcılıklarca Covid-19 ile bağlantılı olarak son bir ayda 71 ilde 1097 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan Gül, şöyle konuştu:

"Koronavirüs salgın tedbirleri ortamından doğan, bu döneme özgü suçlar karşısında Cumhuriyet Başsavcılıkları toplumun huzurunu korumak için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Bu kapsamda son 1 ayda, 71 ilde bin 97 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Koronavirüsle ilgili sosyal medyada manipülatif haber paylaşan 737 kişi, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili 8 kişi, karantina tedbirine aykırı davranma eylemiyle ilgili olarak 207 kişi, stokçuluk, karaborsacılık gibi ticari hayata karşı suçlar kapsamında da 145 kişiye soruşturma açıldı."

Bu haber 1226 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()