Bakan Ersoy: "Rusya'nın Yıl Sonuna Kadar Vizeleri Kaldırmasını Bekliyoruz"

Bakan Ersoy, Türkiye kıyılarındaki tatil fiyatlarının yüzde 15 arttığına ilişkin haberleri yalanladı.

28 Haziran 2019 - 11:35

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk vatandaşları için vize prosedürlerinin kolaylaştırılmasının ardından, yıl sonuna kadar Rusya ile vize serbestisine geçilmesini beklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rus-Türk Toplumsal Forumu programı çerçevesinde verilen yemekte Türkiye’yi ziyaret eden Rus gazetecilerle bir araya geldi.

Tatiana Şuvalova’nın Sputnik’te yer alan haberine göre, Ersoy, daha önce basında yer alan ve Türkiye kıyılarındaki tatil fiyatlarının yüzde 15 arttığına ilişkin bilgileri yalanladı.

Ersoy, “Fiyat artışı olmadı, 2015 seviyesinde kaldı. Ancak otel ve alt yapılara yatırım imkânları sağlamak için arttırmak gerekirdi. Sektörün geliştirilmesi için bu çok faydalı bir adım olurdu ve hizmet kalitesini arttırıldı. Fiyatlardaki kaydadeğer miktarda olmayan artış da hesaplamalarda euroya geçiş kaynaklı olabilir” ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması ile Rusya’ya giden Türk turist sayısının katbekat artacağını belirten Ersoy, “Türkler sadece Moskova ve St. Petersburg’a değil, ayrıca Sibirya ve Baykal’a da ilgi gösteriyor. İş nedeniyle gitmek isteyenler de Rusya’yı gezmek istiyor. Rusya’nın devlet memurlarına, İçişleri Bakanlığı çalışanlarına da ülkemizi gezme izni vermesinden çok memnunuz” dedi.

“Rusya’nın yıl sonuna kadar vizeleri kaldırmasını bekliyoruz” diyen Ersoy, vize serbestisine geçişin ilk etabında Türk vatandaşları için vize prosedürlerinin kolaylaştırılmasının, daha sonra da sektörel bazda, aşama aşama vize serbestisine geçilmesinin planlandığını ekledi.

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 636 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()