Avukatlık Mesleğinin Üstadları Plaketlerini Aldı

İzmir Barosu, avukatlık mesleğinde 25, 40, 50 ve 60 yılı dolduran avukatlar için bir plaket töreni düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu’nun herkesin pes ettiği, herkesin geriye çekildiği dönemlerde kabullenmemeyi ve susmamayı başarabilmiş bir baro olduğunu söyleyerek “bugün bu onurlu tarihi yaratan meslektaşlarımızla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

09 Nisan 2019 - 10:32

İzmir Barosu tarafından meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılı dolduran avukatlar için geleneksel olarak düzenlenen plaket töreni bu yıl da 5 Nisan 2019 günü gerçekleştirildi.

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “bu akşam bizden önce mesleğe başlayan, bizim duayenimiz olan ve aslında İzmir Barosu’nun tarihine yön veren, İzmir Barosu’nun kimliğini oluşturan, İzmir Barosu’nu ilklerin barosu haline getiren meslektaşlarımızla tarihi bir akşam yaşayacağız” dedi. Av. Özkan Yücel konuşmasında İzmir Barosu’nun idam cezasına hayır kampanyalarından başlayıp, Yassıada’da avukat görevlendirmeler tartışılırken ‘bu savunma hakkıdır. Bütün insanların savunmaya hakkı vardır ve avukatlık mesleği bunun için vardır’ diye ortaya çıkan, Türkiye Barolar Birliği’nin kurulmasına vesile olan, 5 Nisan’ın Avukatlar Günü olarak kutlanmasını öneren ve sağlayan bir baro olduğunu söyleyerek, “İzmir Barosu, herkesin pes ettiği, herkesin geriye çekildiği dönemlerde kabullenmemeyi ve susmamayı başarabilmiş bir baro” dedi. Avukatların toplumun konuşan yüzü ve sesi olduğunu ifade eden Av. Özkan Yücel “bizi sustururlarsa toplumu sustururuz diye düşündüler, bizi bastırırlarsa toplumu bastırırız diye düşündüler. Ama başta İzmir Barosu olarak gösterdik ki avukatlar olarak, barolar olarak buna izin vermeyeceğiz. Biz bunları 25 yıl, 40 yıl, 50 yıl, 60 yıllık avukatlardan öğrendik. Biz bunu İzmir Barosu’nun onurlu tarihinden öğrendik. Hiçbir koşulda vazgeçmedik, biat etmedik, susmadık” dedi.

İzmir Barosu’nun düzenlediği törene katılan ve 40 yılı dolduran avukatlara plaket veren izmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu ve toplumda büyük bir umut ışığı olduğunu ifade ederek “bu ışığı parlatacak olan güzel konuşan, güzel düşünen ve güzel vicdanı olan sizlersiniz. İzmir Barosu gerçekten kökleri çok güçlü bir kurum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir Barosu birlikte çalışacağız. İzmir’i insan haklarının başkenti yapma konusunda bir metin imzaladık. Bunun heyecanını şimdiden yaşıyorum. Yolumuz açık olsun. Zor bir yol, uzun bir yol ama sonunda mutlaka baharı da geçecek yazlar gelecek hep birlikte güzel günler göreceğiz” dedi

Bu haber 1086 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()