Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Yunanistan mektubu

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na son dönemde Yunanistan ile yaşanan gerginliği ele alan bir mektup yazdığı belirtildi.

20 Eylül 2022 - 15:45

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilimin iyice arttığı bir dönemde Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mektup yazdığı belirtildi.

Yunan basını, Borrell’in Türkiye’ye mektubunda, “Türkiye’ye gerilimi tırmandıran eylemleri durdurması ve uluslararası hukuka saygı göstermesi için açık bir mesaj verdiğini" ileri sürdü. Borrell’in Çavuşoğlu’na Yunanistan’ın Ege adaları üzerindeki egemenliğinin ‘tartışılmaz’ olduğunu söylediği de belirtildi.

Ta Nea gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar, Borrell’in mektubunda "Türk jetlerinin Ege adaları üzerindeki uçuşlarının da ele alındığını" belirtirken, Türkiye’nin söylemlerindeki sertliğin artması konusunda uyarıldığı aktarıldı.

'İyi niyetli diyalog'

Borrell’in mektubunda aynı zamanda Münhasır Ekonomik Bölge ve Kıta Sahanlığı’nın sınırlandırılmasının, Uluslararası Hukuka ve Uluslararası Deniz Hukukuna İlişkin BM Sözleşmesine tam saygı göstererek, iyi niyetli diyalog yoluyla yapılması gerektiği ifade edildi.

Borrell mektubunda, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmenin tek yolunun uluslararası anlaşmalara ve Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na başvurmak da dahil olmak üzere anlaşmazlıkların barışçıl çözümler bulmak olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haber 225 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()