Atila Sertel tutuklu meslektaşı Müyesser Yıldız’ı ziyaret etti

Sertel: 15.5 ay yatan Müyesser Yıldız bu davadan da alnının akıyla çıkacaktır

24 Haziran 2020 - 10:03

Yıldız: İçişleri Bakanı gücünü telefon dinlemelerinden mi alıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, tutuklu meslektaşı Müyesser Yıldız’ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyarete ilişkin izlenim ve Müyesser Yıldız’ın aktardıklarını TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla paylaşan Atila Sertel, “Müyesser’den tüm meslektaşlarına selam var. Müyesser Yıldız, bizimle siyasi görüşleri örtüşmeyen ülkücü kökenli, PKK ve FETÖ’cüler tarafından sürekli tehdit altında tutulan ve geçmişte FETÖ’cüler tarafından 15.5 ay cezaevinde yatırılan arkadaşımızdır. 15.5 ay cezaevinde yatıp nasıl alnının akıyla çıktıysa bu davadan da alnının akıyla çıkacaktır” dedi.

Oda TV Ankara Müdürü Müyesser Yıldız’ın kendisine “PKK sevicisi” demesi nedeniyle 5 Haziran’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dava açtığını ve üç gün sonra da tutuklandığını hatırlatan Atila Sertel, “Müyesser Yıldız’ı hedefine koyan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. 5 Haziran Cuma günü bu dava açıldı. 8 Haziran Pazartesi sabahı da gözaltına alındı. Müyesser Yıldız, bir astsubay ile yaptığı görüşmelere istinaden gözaltına alındı. Dosyada gizlilik olmasına rağmen bir gazetenin haberinden Müyesser Yıldız’ın casuslukla suçlandığını öğrendik. Emniyetteki gözaltı süresince ‘Niçin bu konuşmaları yapmadın’ sorgusu yapıldı ve bu konuşmaları yazmadığı gerekçesiyle dava açılmak üzereyken baktılar ki konuşmaları yazmamak suç değil, daha önce yazdığı üç yazıyı gerekçe göstererek tutuklandı” diye konuştu.

YILDIZ: İÇİŞLERİ BAKANI GÜCÜNÜ NERDEN ALIYOR?

Müyesser Yıldız’ın kendisi aracılığıyla kamuoyuna ilettiği notları da paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Müyesser Yıldız, ‘Yazdığım yazıların arkasındayım. Ben bu yazıları Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından elde ettiğim bilgilerden yazdım. Ve gizli bir iş varmış gibi bir intiba uyandırmak istiyorlar. Aslında İçişleri Bakanı telefonların dinlendiğini ve bu dinlemelerin kendisinin önüne geldiğini itiraf etmiştir. ‘İçişleri Bakanı Kim bilir kimin, kim bilir hangi siyasilerin, hangi suç örgütlerinin telefonlarını dinliyor ve bu konuşmalar kendisinin önüne geliyor. Belki de gücünü dinlenen ve önüne gelen telefon kayıtlarından alıyor’ diye soruyor. Ben devletin güvenliğini tehlike altına atmışım. Hiç alakası yok. Kabul etmiyorum. Çünkü yabancı medyada çarşaf çarşaf yazılanlar Türkiye’de gizleniyor. Bu konuda yazarken tamamen Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından yararlandım. Hulusi Akar, kendisi ile ilgili iddiayı gündeme getiren kişi hakkında dava açmıyor, benim ile ilgili dava açıyor. Akar'ın, iddiayı ortaya koyan ve mahkemelerde kayıtları ortaya koyanlarla ilgili dava açması gerekiyor.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Müyesser Yıldız’ın suçsuz olduğuna inandıklarını ve CHP olarak kendisini yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Geçmişte FETÖ’cülerin 15 buçuk ay cezaevinde tuttuğu Müyesser Yıldız’ın bir an önce özgürlüğe kavuşmasını diliyoruz. Perşembe günü verilen tutukluluğa itiraz dilekçesinin mutlaka sonuçlanacağını ve bütün iddiaların boş çıkacağını da biliyoruz. Kendisiyle konuştuğu söylenen astsubayın, ne kimliğini, ne kişiliğini bilmektedir. Gazeteciyi herkes arar, gazeteci de yanıt verir. Bu, onların görüşlerini paylaştığı anlamına gelmez. Müyesser Yıldız, suçlu değildir” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1009 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()