Atila Sertel’in Yeni Kitabı : “Ah Şu Gazeteciler”

Gazetecilerin bilinmeyen öyküleri bu kitapta toplandı.

03 Temmuz 2019 - 10:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in yeni kitabı “Ah Şu Gazeteciler” raflarda yerini aldı. CHP’nin gazeteci kökenli Milletvekili Atila Sertel’in Türk ve İzmir basınından çok sayıda gazetecinin anılarını kaleme aldığı kitap, Halk Kitabevi tarafından basıldı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in 9 Eylül Gazetesi’nde haftalık yazdığı “Ehl-i Keyif” köşesinde yayımlanan yazılarından derlenen kitapta, Türkiye’nin yakından tanıdığı “Uğur Dündar, Soner Yalçın, Tuncay Özkan, Nahit Duru, Can Dündar, Metin Gökalp, Fehmi Koru, Mustafa Mutlu, Mete Akyol, Nebil Özgentürk, Necati Doğru, Gültan Kışanak, Misket Dikmen, Sedat Kaya ” gibi isimlerin yanı sıra İzmir basınında iz bırakmış çok sayıda gazetecinin de bilinmeyen öyküleri yer alıyor.

Çağın tanığı gazeteciler

“Ah Şu Gazeteciler” ismini verdiği kitabın gazetecilik mesleğinde “hoş sada” bırakan meslektaşlarının ve meslek büyüklerinin anılarını ölümsüz kılmak için derlendiğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Yaşadığımız çağa not düşmek, bugün aramızda olmayan meslek büyüklerimizi ölümsüz kılmak, bazen gülmek, bazen düşünmek kısacası gazetecilik mesleğinin geçtiği yolları, gazetecilerin yaşadıklarını sizlere aktarmak amacıyla hazırlandı bu kitap. En başta belirttiğim gibi yaşadıkları çağın tanığı olan gazetecilerin özel yaşamlarına, başlarından geçen komik olaylara sizler de tanıklık edin istedim.”

Bu haber 935 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()