Asiye İçin Bir Tepki De Onbaşıoğlu’ndan

19 Yaşındaki Asiye Atalay’ın sokak ortasında katledilmesine tepkiler artarak devam ederken, bir tepkide Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Kadın ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İpek Onbaşıoğlu’ndan geldi.

06 Mayıs 2022 - 18:59

Onbaşıoğlu yayınladığı mesajda, “Evde, işte, sokakta; biz yaşam diye haykırıyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz” sözlerine yer verirken şunları dile getirdi;

KADINLAR ÖLÜMLE ANILSIN İSTEMİYORUZ

Türkiye’de ve dünyada şiddet ve toplumsal baskı her geçen gün artıyor. Ekonomik ve her türden toplumsal eşitsizliğin etkisiyle toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleşirken; kadına yönelik eril şiddet kız kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulamadan kaldırılmasına karşı kadınlar her düzlemde mücadeleyi yükseltirken, 19 yaşındaki Asiye Atalay, sokak ortasında başından silahla vurularak katledildi.

Katledilen her kadının ardından üzülüyor, öfkeleniyor; mücadele çağrımızı, eşitlik ve özgürlük talebimizi yükseltiyoruz. Artık ülkemizde kadınlar ölümle, şiddetle veya eşitsizliklerle anılsın istemiyoruz; yaşamı ve güzellikleri var eden kadınlar olarak gücümüzle ve başarılarımızla anılmak istiyoruz.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ SAVUNUYORUZ

Evde, işte, sokakta; biz yaşam diye haykırıyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz.

Saray iktidarı ise eril şiddeti kollamaya, katilleri korumaya devam ediyor. Asiye Atalay’ı ve onlarca kadını ölümle yüz yüze bırakanları biliyoruz… İstanbul Sözleşmesi varsa kadınlar yaşayacak, yoksa eril şiddet öldürmeye devam edecek. 

Bu haber 268 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()