Anlaşma imzalandı: Rus aşısı Sputnik V Türkiye'de üretilecek

Rusya, korona aşısı Sputnik V'nin Türkiye'de üretilmesi için anlaşma yapıldığını açıkladı.

23 Ocak 2021 - 14:40

Rusya, Sputnik V korona virüsü aşısının üretimi için Türkiye ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Rusya Millî Servet Fonu'ndan yapılan açıklamada aşının üretimi için gerekli ekipmanların Türkiye'ye transferi için çalışmaların başladığı belirtildi.  

Rusya, Sputnik V aşısının üretimi için Güney Kore, Çin, Hindistan, Belarus ve Kazakistan gibi ülkelerle anlaşma imzalamıştı. Moskova'daki Gamaleye Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V, dünyada tescil edilen ilk aşı olma özelliğini taşıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin koca 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'u bakanlıkta misafir ettiklerini belirterek, "Kendileri ile Sputnik V aşısı başta olmak üzere sağlık alanındaki işbirliklerimizi değerlendirdik" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()