Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ümitcan Uygun'un tahliyesi hakkında açıklama

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun'un tahliyesinin ardından Başsavcılık açıklama yaptı.

18 Temmuz 2021 - 09:15

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'uyuşturucu kullanımını özendirmek' suçundan tutuklandıktan sonra cezaevinden tahliye edilen Ümitcan Uygun hakkında açıklamada bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "'Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez' hükmü karşısında, şüpheli Ümit Uygun hakkında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme' suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşıldı" denildi.

Uygun "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçu"ndan tutuklanmış ve 10 yıl hapis cezası istenmişti. Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullandıkları görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanmıştı, ancak bugün tahliye edildi.

Ne olmuştu?

21 yaşındaki Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020 günü Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evinde erkek arkadaşı olduğu söylenen Ümitcan Uygun tarafından  boynunda iple ölü bulunmuştu. İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın Uygun tarafından bayılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıkmıştı. Çakır'ın ölümünde baş şüpheli gösterilen Ümitcan Uygun gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

14 Ekim'de Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne dair yürütülen soruşturmada, Çakır’ın yaşamını yitirdiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin baş şüpheli Ümitcan Uygun olduğu netleşmişti. Yeniden ifade veren Çakır’ın anne ve babası, Ümitcan Uygun ve çevresine işaret etmişti. Olay yeri inceleme raporuna göre, evde biri kırık iki alkol şişesi bulunmuş, Çakır’ın bacaklarında da morluklar tespit edilmişti.

Ümitcan Uygun'un çocuk esirgeme yurtlarında öğretmen olarak çalışan annesi Gülay Uygun da Çakır'ın ölümünün ardından yine Keçiören'de kafasından silahla vurulmuş şekilde ölü olarak bulunmuştu. Eşinin ölümünden sonra açıklama yapan Ümitcan Uygun'un babası, eşinin ölmeden önce "Ölümümden Müge Anlı suçludur" yazılı bir not bıraktığını ileri sürmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Esen’e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

DNA örnekleri eşleşmişti

Uygun tarafından şiddet uygulandığı görüntüler ortaya çıkan Aleyna Çakır'ın olayın ardından koruma kararı aldığı, Uygun'a da 1 ay uzaklaştırma cezası verildiği öğrenilmişti.
Tespit edilen DNA örnekleri Uygun ile eşleşmişti.

Esen’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için adli tıp raporu istenmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor savcılığa gönderilmişti.

Raporda Esen’in otopsisinde dış muayenesinde ası dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edilmişti.

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi, Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğunu belirlenmişti.

Çakır'ın ölümüyle ilgili hazırlanan soruşturma raporlarındaki çelişkiler de ailenin avukatı Umur Yıldırım tarafından gündeme geltirilmişti.

Uygun'un avukatı bugün uyuşturucu kullandığı görüntüler nedeniyle müvekkilinin 6 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiğini duyurmuştu.

Bu haber 400 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()