Ankara Barosu'ndan TFF hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

12 Mayıs 2021 - 18:28

Ankara Barosu, kulüplerin belirli bir hukuk firması ile anlaşmaya teşvik edilmesinin suç olduğunu belirterek, TFF yönetiminin “görevi kötüye kullanma” ve Avukatlık Kanunu’na muhalefetten yargılanmasını istedi.

Barodan yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu girişimi, Avukatlık Kanunu’nun 35, ve 48. Maddelerine ve aynı zamanda TCK’nın 257. Maddesine aykırı olduğundan, ilgililer hakkında kamu davası açılması istemi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmuştur” denildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında yapılan suç duyurusunda, “(Avukatlık Kanunu’nda) Avukata iş sağlamak, aracılık yapmak açıkça suç olarak düzenlemiştir. Üstelik bu işi yapanların memur olması hali, nitelikli hal olarak düzenlenmiştir” ve “Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına aykırıdır” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

TFF Süper Lig kulüp başkanlıklarına gönderdiği yazı ile, Süper Lig Kulüplerinin uluslararası müsabakalar ile yabancı futbolcu ve teknik görevlilerle yapacağı sözleşmelerde İtalya’da bulunan Gallavotti Bernardini & Partners hukuk firması ile 3 Mart 2022’ye kadar sözleşme imzaladığını, anlaşma uyarınca ilgili hukuk firmasının Süper Lig kulüplerine “hukuki danışmanlık” hizmeti vermesi halinde ücretinin TFF tarafından karşılanacağını bildirmişti. FIFA, UEFA ve CAS nezdinde davalarda bu firma tarafından temsil edilmek isteyen Süper Lig kulüplerine ise firmanın “indirimli” tarife uygulayacağı belirtilmişti.

Bu haber 333 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()