Öğrencilerden yapay zeka destekli proje

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak için yapay zeka ile çalışıyor. "İnsanın Doğaya Etkisi ve Çevre Bilinci" temasıyla gerçekleştirilen özgün çalışmada, gençler çekimlerde ve seslendirmede etkili bir rol üstlenerek aktif katılım sağladılar.

Doğanın kıymetini anlamak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için  yapılan bu çalışmanın öğretmenlerin öncülüğünde bir örnek teşkil ettiğini belirten KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL Okul Müdürü Nuray Ardıç, “Yapay zeka teknolojisinin olanaklarını sonuna kadar kullanan gençler, çekilen videolar ve yapılan seslendirmelerle zenginleşen etkileyici projeleriyle çevre bilincini vurguluyorlar. Bu çalışma, gençlerin yaratıcılığını ve sorumluluk duygusunu ön plana çıkarıyor ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma arzusunun bir ifadesi haline geliyor” dedi.

Öğrenciler disiplinler arası çalışmalar yürütüyor

Eğitimde disiplinler arası işbirliği ve öğrenci katılımının öne çıktığı bu projede, gençlerimizin çevre bilinci konusunda gösterdikleri özverinin takdire değer olduğunu ifade eden Ardıç, “Küçük adımların büyük değişimlere vesile olabileceğini unutmayalım. Bu önemli gelişmelerle Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çevre bilinci konusunda topluma öncülük eden bir model olarak öne çıkıyor. Okulumuz, gençlerin teknolojiyi kullanarak çevre bilinci oluşturmasında önemli bir rol oynamaya devam edecek” diye konuştu.