İzmir Büyükşehir Belediyesi Çeşme'nin içme suyu sorununa neşter vuruyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında yoğun nüfus artışının yaşandığı Çeşme'de başlattığı altyapı atağı kapsamında, içme suyu yatırımlarına devam ediyor. İlçede 350 kilometre hedefiyle başlayan 3. Etap İçme Suyu Projesi'nin 175 kilometrelik kısmının yapımı tamamlandı.

İZSU Genel Müdürlüğü, turizm sezonu öncesinde Çeşme’de kesintisiz içme suyuna erişimi güvence altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve yeni yerleşim yerlerinin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yürütülen 3. Etap çalışmaları kapsamında Musalla, İsmet İnönü, Fahrettin Paşa, 16 Eylül, Sakarya, Ovacık, Cumhuriyet, Üniversite, Dalyan, Çiftlik, Altınkum ve Şehit Mehmet mahallelerinde toplam 350 kilometre içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılıyor.

Projenin yüzde 50'si tamam

Proje kapsamındaki çalışmalar Dalyan Mahallesi’nde devam ediyor. Çeşme’deki 10 mahallede branşmanları ile beraber 350 kilometreye ulaşan hattın 175 kilometrelik kısmı tamamlandı. 3. Etap çalışmalarının da bitmesiyle beraber ilçede yaşanabilecek olası içme suyu sorunlarının önüne geçilecek.

İlçedeki eskimiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu borularının yüksek kalitedeki borularla değiştirilmesi sayesinde kuraklık tehdidi ve iklim krizi ile mücadelede anlamında da önemli bir adım atılmış olacak.