Gazeteci Rojda Altıntaş'tan Demirören'e: Neden röportajları kestirerek yayınlattınız?

Olayın haberleştirilmemesi için Demirören ailesinden baskı gördüğünü duyuran DHA muhabiri Rojda Altıntaş olaydan sonra yapılan röportajın kesilerek kamuoyuna sunulduğunu duyurdu.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur C., geçtiğimiz Mart ayında ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araçla İstanbul Eyüpsultan’da bir kazaya neden olmuş ve kazada Oğuz Murat Aci yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralanmıştı.

Kazanın ardından Eylem Tok, yargılanmaması için oğlunu yurtdışına kaçırmıştı.

Olayın haberleştirilmemesi için Demirören ailesinden baskı gördüğünü duyuran Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Rojda Altıntaş, DHA'nın yayınladığı bir haberin ardından, olaydan sonra yapılan röportajın kesilerek kamuoyuna sunulduğunu duyurdu.

DHA'nın yaptığı haberi alıntılayan Rojda Altıntaş, şu açıklamayı yaptı:

'Neden oğlunun adını ve babasının mesleğini röportajda kestiniz?'

"Demirören Medya bünyesinde bulunan CNN Türk, vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesinin evine bugün röportaj yapması için muhabir göndermiş. Olaya karşı bu kadar duyarlıysanız, Türkiye'nin bu olaydan haberi yokken, olaydan 15 saat sonra DHA adına yaptığımız röportajları neden kestirerek yayınlattınız? Neden ‘yurt dışına kaçırıldı’ iddialarını kestiniz? Neden Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun adını ve babasının mesleğini röportajda kestiniz? Olaydan 15 saat sonra yaralı olarak kurtulan Süleyman Keçiçi ve vefat eden Aci'nin arkadaşı Deren Kara ile yaptığımız röportajlar burada. 3 dakika 44 saniye olan bu röportajlar, 1 dakika 22 saniyeye kadar nasıl kesilip yayınlatıldı? Önce ve sonrası şekliyle burada, buyurun."