Erbakan: AK Parti'ye biz değil MHP kaybettirdi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan yerel seçimlerde AK Parti'ye kaybettirdikleri iddiasına yanıt verdi: 'Biz kaybettirmedik. Hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti'ye kaybettirmiş oldu.'

Mayıs 2023’teki genel seçimlerde cumhur ittifakına katılan YRP, yerel seçimlere ayrı katılmıştı. AK Parti’nin yerel seçimde hezimet yaşamasının nedenlerinden biri olarak da YRP’nin yükselişi gösterilmişti.

 


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dahil iktidar kanadı, YRP’yi AK Parti’ye kaybettirmekle suçluyordu.

 

YRP lideri Erbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

İktidarın suçlamasına “Biz kaybettirmedik” sözleriyle yanıt veren Erbakan, şunları dedi:

 

“Özellikle baktım. Aradaki puan farkı bizim oyumuzun çok daha üzerinde hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti’ye kaybettirmiş oldu. Yozgat’ta, Adıyaman’da Kilis’te ama bizim hiçbir yerde öyle bir etkimiz olmadı.”

 

‘İttifakta değiliz herhalde’
Erbakan “Şu an cumhur ittifakında mısınız?” sorusunu şöyle cevapladı:

 

“Değiliz herhalde, onlar öyle söylüyor. Biz hep milli görüş çizgisindeydik. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyorduk. Aynısını yapmaya devam edeceğiz fakat o taraf biraz ‘Yanlışa da yanlış demeyin her şeye doğru’ deyin noktasında olunca anlaşamadık.”